Antena 3 CNN Actualitate Autoritățile din Timișoara cer ajutorul Armatei. O echipă MApN verifică blocurile otrăvite după deratizare

Autoritățile din Timișoara cer ajutorul Armatei. O echipă MApN verifică blocurile otrăvite după deratizare

2 minute de citit Publicat la 08:31 21 Noi 2019 Modificat la 08:31 21 Noi 2019
o_1dq6ah30hr5dfte164r106efdcb.jpeg
Sursa foto: foto Agerpres

Conducerea Poliţiei Timiş a anunţat în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc miercuri seara că o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) va sosi joi dimineaţa la Timişoara, pentru a efectua verificări suplimentare cu echipamente specializate în locaţiile în care s-a identificat prezenţa substanţei toxice.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au informat că verificările efectuate la locaţiile din Timişoara în care a avut loc deratizarea care a dus la decesul a trei persoane şi la internarea altor zeci nu indică prezenţa unor substanţe toxice în spaţiile respective, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Structurile implicate în gestionarea acestei situaţii de urgenţă au desfăşurat următoarele acţiuni: Ministerul Sănătăţii a dispus, prin echipa de control trimisă la Timişoara, ca DSP Timiş să intre în imobilele afectate de folosirea insecticidului identificat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi să determine gradul de poluare şi radioactivitate al aerului din încăperi.

Citește și: Bilanțul victimelor dezinsecţiei de la Timişoara: Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 45

ISU Timiş a asigurat sprijinul specialiştilor Ministerului Sănătăţii şi DSP cu două echipaje CBRN pentru detecţia substanţelor toxice şi un echipaj SMURD şi monitorizează în continuare situaţia persoanelor evacuate, oferindu-le acestora sprijin prin cazare.

IPJ Timiş continuă activitatea de cercetare penală pentru lămurirea şi elucidarea tuturor aspectelor referitoare la dosarul penal deschis în cauză.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi asigură paza bunurilor şi restricţionează accesul în locaţii.

Citește și: Teodor și-a pierdut soția și copilul de trei ani în blocul morții din Timișoara: "Medicii s-au gândit că dacă a murit copilul, a luat și nevasta ceva, ca să se omoare"

"Până în acest moment s-au efectuat examene toxicologice de către inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul DSP Timiş, pentru a se determina calitatea aerului, dacă mai este încărcat cu materiale care pun în pericol sănătatea locatarilor. Rezultatele prezentate de către DSP Timiş la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, în urma verificărilor efectuate, nu indică prezenţa unor substanţe toxice în spaţiile verificate", a afirmat Elena Megherea.

În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii de joi se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor.

Citește și: Răsturnare de situație! Directorul IML face un anunț surpriză cu privire la cauza deceselor de la Timișoara

La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocurilor de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr. 1.

În prezent, sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 de copii la Spitalul "Louis Ţurcanu", opt adulţi la Spitalul Judeţean Timişoara şi trei adulţi la Spitalul Municipal.

Citește și:

Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”

Avocatul Poporului va efectua o anchetă în cazul de la Timişoara

×
Etichete: deratizare
x close