Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile clujene cer ajutorul liberalilor europeni în cazul fabricii Nokia

Autorităţile clujene cer ajutorul liberalilor europeni în cazul fabricii Nokia

Autorităţile clujene cer ajutorul liberalilor europeni în cazul fabricii Nokia
09 Apr 2008   •   22:46

Autorităţile locale din Cluj cer sprijinul liberalilor europeni pentru susţinerea parcului industrial de la Jucu. Solicitarea vine după ce europarlamentarii germani au contestat investiţia realizată de Nokia în Romania şi au cerut Comisiei Europene să verifice dacă producatorul de telefoane mobile a primit ilegal ajutoare de stat din partea ţării noastre. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, respinge vehement acuzaţiile referitoare la presupusele facilităţi acordate Nokia, pentru investiţia de la Jucu.

Pentru a-şi susţine cauza, Marius Nicoară a ajuns la Bruxelles, în Parlamentul European, locul de unde a izbucnit scandalul Nokia. Liberalii europeni consideră investiţia binevenită. Graham Watson, preşedintele Grupului ALDE din Parlamentul European, susţine că „a fost o investiţie controversată, dar până la urmă, binevenită. Este foarte bine că sunt oameni ca Marius Nicoară, care merg în afara graniţelor să caute investitori. După părerea mea, modul în care Clujul a ales să folosească parcul industrial Tetarom, prin atragerea mai multor investitori, este unul extrem de inteligent”.

Comisia Europeană analizează în prezent informaţiile trimise de autorităţile clujene şi urmează să ia o decizie dacă este cazul să înceapă o investigaţie pe tema presupuselor ajutoare de stat.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close