Antena 3 CNN Actualitate Autobuzul care s-a răsturnat la Tulcea avea defecţiuni la direcţie

Autobuzul care s-a răsturnat la Tulcea avea defecţiuni la direcţie

Autobuzul care s-a răsturnat la Tulcea avea defecţiuni la direcţie
01 Oct 2010   •   14:13

Autobuzul implicat în accidentul produs joi, la Tulcea, avea defecţiuni la sistemul de direcţie şi la cel de semnalizare, potrivit Agerpres, care citează date primite de la Registrul Auto Român.

Patru persoane au murit joi dimineaţă şi alte 76 au fost rănite după ce autobuzul în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul a avut loc pe un drum-dig care aparţine Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, după ce şoferul acestuia a acordat prioritate, iar pământul de la marginea drumului a cedat în urma ploilor din noaptea de miercuri spre joi.

Autobuzul Roman, fabricat în urmă cu 30 de ani avea defecţiuni la direcţie

Autobuzul Roman 111, fabricat în anul 1979 avea defecţiuni la sistemul de direcţie - joc excesiv în mecanismul de direcţie, la faruri - sursă de lumină defectă, la catadioptrii - acestea fiind neomologate, potrivit RAR. De asemenea, registrul a constatat defecţiuni la roţi, care aveau o adâncime neconformă, iar claxonul nu funcţiona. Inspecţia tehnică periodică era valabilă până la 18 decembrie 2010.

La reprezentanţa RAR Tulcea, autobuzul Roman 111 cu numărul de înmatriculare TL-06-NIC, obţinuse, în februarie '97, cartea de identitate ca autobuz interurban cu 68 de locuri, dintre care 54 pe scaune.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close