Antena 3 CNN Actualitate Augustin Lazăr: „Niciodată nu a fost așa o grabă în discutarea unui text de lege”

Augustin Lazăr: „Niciodată nu a fost așa o grabă în discutarea unui text de lege”

o_1chicl0vsntq1v2sg21vivq568.jpg
04 Iul 2018   •   13:15

Avertisment dur lansat de Parchetul General în privinţa Codului Penal. Ministerul Public spune că modificările aduse abuzului în serviciu vor restrânge foarte mult domeniul de aplicare.

Procurorii susțin că nici neglijenţa în serviciu nu se justifică, iar numeroase dosare ar urma să fie clasate sau finalizate cu achitări.

La rândul său, procurorul general, Augustin Lazăr, se arată nemulțumit de graba cu care se pune în discuție un text de lege.

„Există jurisprundență și jurisprudența ne indică faptul că în urma acestor judecări a acestor dosare s-au dat soluții de condamnare și, uneori, soluții de achitare acolo unde judecătorul a apreciat. Soluțiile de achitare reprezintă un procent foarte-foarte redus față de soluțiile de condamnare”, a declarat Lazăr.

„Niciodată nu a fost așa o grabă în discutarea unui text de lege, dar nicioddată nu a fost vreo tentativă de a dezincrimina o faptă atât de gravă cum e abuzul în serviciu. Şi vă rog să observaţi că noi am intrat în Uniunea Europeană cu gândul că adoptăm cadrul legal al lumii civilizate, iar funcţionarii publici şi aleşii se vor orienta după acest cadru legal, să-l respecte. Ei bine, în mod surprinzător, aparenţa acum este aceea că legile s-ar face după moravurile sau năravurile inculpaţilor şi nu după standardele pe care noi trebuie să le adoptăm ca stat al Uniunii Europene”, a mai spus Lazăr.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close