Antena 3 CNN Actualitate Audieri la DNA în cazul fraudării concursului pentru Parchetul Bucureşti

Audieri la DNA în cazul fraudării concursului pentru Parchetul Bucureşti

Audieri la DNA în cazul fraudării concursului pentru Parchetul Bucureşti
30 Noi 2007   •   12:36

Mai multe persoane sunt audiate la DNA, în ancheta privind fraudarea concursului pentru conducerea Parchetului Capitalei. Procurorul care a câştigat concursul, Sterian Guli, este anchetat sub acuzaţia că ar fi dat mită pentru a obţine înainte subiectele de examen. Procurorul Guli dar şi alţi candidaţi la posturile de şefi ai parchetelor, ar fi beneficiat de complicitatea unor membri ai Comisiei de examinare, dar şi a unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Patru dintre procurori au fost puşi deja sub învinuire în acest caz pentru care Institutul Naţional al Magistraturii a cerut întrunirea de urgenţă a CSM. Directorul INM, Mihai Selegean, şi adjunctul său, Lavinia Lefterache, s-au prezentat, vineri, în faţa Plenului CSM, pentru a discuta despre ce informaţii pot furniza Consiliului, astfel încât să nu lezeze ancheta procurorilor anticorupţie. Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a solicitat, vineri, CSM suspendarea desfăşurării concursului de numire în funcţii de conducere pentru magistraţi şi analizarea acuzaţiilor de fraudare a examenului. Iar procurorul general al României spune că va cere DNA să termine ancheta cât poate de repede.

Concursul naţional pentru ocuparea posturilor de prim procuror a avut loc duminica trecută. Pentru funcţia de prim-procuror al Capitalei a participat şi şeful Parchetului din Urziceni, procurorul Sterian Guli, care a fost anunţat câştigător. El urma să îl înlocuiască în funcţie pe actualul şef al Parchetului Bucureşti, Dragoş Nestor.

Nu s-a instalat în funcţie pentru că procurorii DNA au început o anchetă penală legată de posibila fraudare a examenului. Suspiciunea: dare de mită pentru obţinerea subiectelor de examen. Reprezentanţii DNA au refuzat să dea informaţii oficiale despre ceilalţi învinuiţi pentru posibila fraudare a examenului pentru posturile de prim-procurori.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close