Antena 3 CNN Actualitate "Au plătit câte 11 500 de dolari fiecare". Doi soți din SUA au murit mergând în călduri de 50 de grade la pelerinajul de la Mecca

"Au plătit câte 11 500 de dolari fiecare". Doi soți din SUA au murit mergând în călduri de 50 de grade la pelerinajul de la Mecca

"Au plătit câte 11 500 de dolari fiecare". Doi soți din SUA au murit mergând în călduri de 50 de grade la pelerinajul de la Mecca
Soț și soție, morți în timpul pelerinajului de la Mecca. Sursă foto: Alieu Wurie / Facebook
de Laura Dinu    |    25 Iun 2024   •   10:11

Doi americani, soț și soție, au murit în timpul pelerinajului Hajj, din Arabia Saudită, după ce au mers timp de peste două ore la temperaturi arzătoare.

Alhaji Alieu Dausy Wurie, 71 de ani, și Haja Isatu Wurie, 65 de ani, din Bowie, Maryland, se numără printre cele aproximativ 1.300 de persoane care au murit în timpul pelerinajului anual în Arabia Saudită.

Temperaturile au depășit, în timpul pelerinajului, 50 de grade. 

Saida Wurie, fiica celor doi, a declarat pentru BBC că agenția de turism cu care au călătorit părinții ei nu și-a respectat promisiunea de a oferi turiștilor mâncare și apă.

Cuplul a dispărut duminică, 16 iunie, la două săptămâni după sosirea în Arabia Saudită. Câteva zile mai târziu, fiica lor a fost informată că cei doi au fost găsiți decedați. 

Tânăra a declarat pentru BBC că pelerinajul Hajj era foarte important pentru părinții ei, aceștia achitând nu mai puțin de 23.000 de dolari pentru a participa. 

„Este ceva ce și-au dorit toată viața”, a spus ea. „Erau mai mult decât entuziasmați”.

Cuplul a călătorit în Orientul Mijlociu cu un grup de alți aproape 100 de pelerini printr-o companie americană de turism care operează în Maryland.

Potrivit fiicei acestora, „multe dintre lucrurile promise nu au fost furnizate”.

„Au fost nevoiți să își achiziționeze singuri mâncare, deși în pachetul de turism erau incluse mesele zilnice”.

Cu provizii minime în căldura mocnitoare, cei doi i-au promis fiicei că se asigură că se hidratează bine. 

În ultimul lor schimb de mesaje text - după mai multe apeluri pierdute - fiica a povestit că părinții ei i-au spus că „mergeau deja de peste două ore”.

Cu ajutorul oficialilor consulari, fiica celor doi a reușit să descopere în ce cimitir au fost înmormântați părinții ei, însă nu și mormântul în care aceștia au fost înhumați.

„Sunt o mulțime de întrebări și trebuie să găsim niște răspunsuri”, a spus ea.

Femeia a spus că plănuiește să călătorească în Arabia Saudită pentru a afla unde au fost înmormântați părinții ei.

Hajj este pelerinajul anual al musulmanilor în orașul sfânt Mecca. 

Arabia Saudită a declarat că aproximativ 1,8 milioane de oameni au participat la pelerinajul din acest an.

Ministrul Sănătății al țării, Fahd Al-Jalajel, a declarat că oficialii au început recent să facă eforturi pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la stresul termic.

×
Subiecte în articol: Hajj Mecca pelerinaj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Bărbat, executat public în Coreea de Nord pentru că asculta muzică K-pop
x close