Antena 3 CNN Actualitate Au luat zece la examenul de titularizare, dar nu şi-au găsit catedre la care să predea

Au luat zece la examenul de titularizare, dar nu şi-au găsit catedre la care să predea

Au luat zece la examenul de titularizare, dar nu şi-au găsit catedre la care să predea
Foto: Mediafax
25 Iul 2011   •   23:02

Degeaba au luat note mari la titularizare, tot nu şi-au găsit catedre la care să predea. Posturi există, doar că vin cu nişte criterii speciale. În consecinţă, există profesori care au luat 10 la examen, dar rămân pe drumuri.Soluţia ar fi să-şi găsească locuri de muncă în localitatea de baştină, ceea ce nu reprezintă o variantă viabilă pentru un dascăl stabilit în Bucureşti, spre exemplu.

Niciunul dintre cei 93 de candidaţi care au obţinut peste 7 la matematică nu s-a putut angaja în Bucureşti ca titular. Toate cele trei posturi scoase la concurs veneau la pachet cu cerinţe suplimentare: două sunt la şcoli particulare şi candidaţii aveau nevoie de un aviz special, iar cel de-al treilea post cerea predare în limba germană.

Nici la alte materii nu a fost mai bine. La chimie, erau 9 candidaţi şi niciun loc disponibil în Bucureşti. La catedra de fizică, există un singur post de titular şi 10 candidaţi. Locul liber este însă la o şcoală de arte şi meserii şi a rămas neocupat.

Aşa că cine vrea să predea ca titular, mai are acum o singură opţiune: să plece să predea în alt judeţ.

Pe actuala lege, profesorii care pleacă să predea în alte judeţe pot face o cerere de transfer în localitatea de baştină. Însă când va intra în vigoare noua lege a educaţiei, nu vor mai avea această opţiune.

Fiecare profesor care a luat peste 7 la titularizare va decide dacă din toamnă rămâne suplinitor sau aşteaptă până anul viitor. Atunci, fiecare şcoală care are posturi neocupate va organiza concursuri şi interviuri.

 


×
Subiecte în articol: şcoală profesori
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close