Antena 3 CNN Actualitate Au început înscrierile la facultate

Au început înscrierile la facultate

Au început înscrierile la facultate
16 Iul 2007   •   11:11

În week-end majoritatea universităţilor din Capitală şi-au deschis porţile pentru absolvenţii de liceu. Aceştia se pot înscrie la facultate pe baza adeverinţei de absolvent pe care este aplicată vechea ştampilă a Ministerului Educaţiei. Conducerea instituţiei a cerut universităţilor să accepte şi actele cu vechea ştampilă pentru ca elevii să nu piardă admiterea.

Prima care a început să primească dosarele candidaţilor a fost Universitatea Bucureşti, care a început înscrierea la facultăţi încă de pe 12 iulie. 20 iulie este ultima zi de înscriere, urmând, ca de pe 22 şi până pe 26, studenţii să susţină probele de concurs. Taxa de înscriere este de 100 de lei. La una dintre cele mai căutate facultăţi din cadrul UB, respectiv la cea de Administraţie şi Afaceri, admiterea se va face pe bază de dosar, în funcţie de media de la Bacalaureat şi a celei din anii de liceu.

A doua care a început înscrierile pentru noul an universitar a fost Universitatea Politehnică, unde dosarele s-a depus încă de sâmbătă. Toate cele 13 facultăţi ale Politehnicii scot la concurs 4.743 de locuri subvenţionate de la buget şi 1.175 cu taxă.
După doua zile s-au înscris deja 2.518 de studenţi. ?Noi am informatizat complet înscrierea, iar studentul are posibilitatea să se preînscrie, de la calculatorul lui, la facultatea si specializarea dorite. În perioada de înscriere vine la noi şi doar validează alegerea făcută, depunând actele?, a declarat rectorul Universităţii Politehnica, Ecaterina Andronescu.


Astăzi încep înscrierile şi la Academia de Studii Economice. Doritorii pot depund edosarele până pe 20 iulie, programul fiind de la ora 9.00 până la 14.00. Sunt scoase la concurs 2.920 de locuri cu taxă şi 2.646 la buget. Specializarea contabilitate (Facultatea Contabilitate şi Informatică de Gestiune) are cele mai multe locuri - 300 la buget şi 320 la taxă - şi finanţele (Finanţe Asigurări, Bănci şi Burse de Valori) - 300 buget şi 400 la taxă.

La Academia de Poliţie ?Alexandru Ioan Cuza?, înscrierile încep mai târziu, pe 22 iulie, şi durează până pe 4 august. Pentru specializarea Poliţie sunt scoase la bătaie 355 de locuri, pe care pot concura atât băieţi, cât şi fete. Poliţia de Frontieră pune la dispoziţie 60 de locuri - două dintre ele pentru rromi - 50 de locuri sunt pentru jandarmi, pompierii au 40 de locuri (doar bărbaţi), iar la specializarea arhive se concurează pe 25 de locuri.

Citiţi articolul complet în Evenimentul Zilei

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close