Antena 3 CNN Actualitate Aterizare de urgenţă pe Otopeni

Aterizare de urgenţă pe Otopeni

Aterizare de urgenţă pe Otopeni
16 Iul 2007   •   13:04

Cei peste 160 de pasageri plecaţi dimineaţă din Antalya spre Cluj au ajuns acasă cu o altă aeronavă. Ei au avut parte de o călătorie cu peripeţii, după ce avionul Blue Air în care se aflau a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Henry Coandă din capitală. Incidentul a fost provocat de unul dintre pneurile aeronavei, care a explodat la decolare. Pilotul a cerut permisiunea să aterizeze în Bucureşti.

Imediat după aterizare, aeronava, un Boeing 737, a fost înconjurată de maşini ale pompierilor şi ale salvării. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia lor. Pasagerii aeronavei au ajuns cu bine la sol şi au fost duşi în zona de tranzit a aeroportului.

Oamenii sunt nemulţumiţi că, timp de 2 ore, nu li s-a spus nimic. Ei spun că au fost informaţi că vor ateriza la Bucureşti abia cu 5 minute înainte. Aeronava cu 165 de pasageri la bord decolase din Antalya la 10.30. Pentru siguranţă, autorităţile aeronautice au decis să direcţioneze cursa către aeroportul Henri Coandă, unde avionul a aterizat fără probleme.

Avionul a zburat 3 ore, mai mult decât durează o cursă Antalya-Bucureşti, pentru a consuma combustibilul şi a micşora presiunea asupra pneurilor. După aterizare a fost inspectat de specialişti în aviaţia civilă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close