Antena 3 CNN Actualitate Atenţionare de caniculă. Cod galben pentru 22 de judeţe

Atenţionare de caniculă. Cod galben pentru 22 de judeţe

Atenţionare de caniculă. Cod galben pentru 22 de judeţe
20 Iun 2007   •   08:19

Încă o zi cu temperaturi greu de suportat, iar meteorologii ne avertizează că lucrurile se înrăutăţesc de joi. Până duminică, temperaturile vor depăşi frecvent 35 de grade, în toată partea de sud a ţării. Avertizarea este valabilă pentru 22 de judeţe şi pentru Bucureşti. Atmosfera va fi sufocantă pentru că indicele de confort termic va ajunge la pragul critic, spun specialiştii. Au fost avertizate judeţele Arad, Timiş, Caras Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Bucureşti - Ilfov.

Spaţiile comune de la serviciu, mijloacele de transport în comun dar şi fast-food-urile au devenit pentru bucureşteni şi nu numai iadul pe pământ. Nici cei care au urmat sfatul medicului şi au ales să rămână în case nu au dus-o mai bine şi asta pentru că temperaturile nu au scăzut sub 35 de grade Celsius. Marţi, maxima pe ţară a fost la Giurgiu - 35 de grade. În Bucureşti - 34, dar pe stradă s-au resimţit peste 40 de grade Celsius. Iar meteorologii avertizează că valul de căldură s-ar putea menţine şi la începutul săptămânii viitoare.

Nici aparatele de aer condiţionat nu mai fac faţă. Numai în capitală, 70 de oameni s-au prăbuşit în plină stradă. Iar la Serviciul de Ambulaţă telefoanele au sunat non-stop. Nici pe litoral nu a fost mai bine cu atât mai mult cu cât la Marea Neagră au venit acum câteva mii de turişti. Doar la munte turiştii s-au bucurat de temperaturi uşor de suportat.

În toată ţara, căldura care a dogorit din asfalt le-a îngreunat munca angajaţilor de la spaţii verzi şi angajaţilor din construcţii. Autorităţile locale şi cele din Bucureşti au decis să scoată în stradă asistenţii pentru a-i ajuta pe oameni să treacă mai uşor de problemele cauzate de caniculă.

Numai în Capitală, cel puţin 20 de asistenţi din mai multe spitale bucureştene vor sta în punctele de prim ajutor. Acestea vor fi amplasate în locurile aglomerate din Bucureşti adică, printre altele, în Pieţele Domenii, 1 Mai şi Romană. Edilii sectorului 2 au decis să distribuie, între orele 10.00 şi 16.00, apă de la dozator în 10 zone cu trafic intens, iar în sectorul 3 apa plată se va da la patru centre până la ora 18.00. În plus, societăţile de salubrizare vor suplimenta de până la cinci ori stropirea arterelor din oraş, însă prefectura a recomandat ca udarea străzilor să fie oprită în timpul zilei, pentru că efectul de evaporare este periculos pentru persoanele cu afecţiuni cardiace.

Medicii de la Ambulanţă abia au făcut faţă marţi noapte solicitărilor. Zeci de bucureşteni au sunat la 112 şi au cerut ajutor. Alţi bucureştenii au luat cu asalt ştrandurile şi terasele. Fie că au băut ceva rece sau au făcut o baie în bazin, locuitorii Capitalei au încercat să mai atenueze cât de cât din căldura sufocantă.

INDICELE DE CONFORT TERMIC VA AJUNGE LA PRAGUL CRITIC

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close