Antena 3 CNN Actualitate Atenţie! Un român din patru suferă de obezitate

Atenţie! Un român din patru suferă de obezitate

Atenţie! Un român din patru suferă de obezitate
28 Mai 2007   •   16:47

România ocupă locul al treilea printre ţările unde bolile cardiovasculare declanşate de obezitate sunt principala cauză a mortalităţii, în condiţiile în care un român din trei este supraponderal, iar un român din patru este obez, conform www.reductostart.ro. Numărul românilor obezi sau supraponderali se ridică la şapte milioane de persoane. Dintre acestea, numai 3,7 milioane de persoane sunt oficial diagnosticate de medicii specialişti ca fiind supraponderale şi doar 700.000 de persoane urmează un program de slăbire sub supraveghere medicală.

Fiecare cinci kilograme în plus ne răpesc, conform www.reductostart.ro, câte un an din viaţă. Alimentaţia nepotrivită şi modul de viaţă dezordonat cauzează 75% dintre bolile contemporane. Hipertensiunea arterială, diabetul de tip II, afecţiunile neurologice, hepatice sau chiar cancerul sunt în strânsă legătură cu obezitatea.

Pornind de la această realitate, în cadrul programului ''Iunie - luna împotriva obezităţii'', vor avea loc, timp de o lună, acţiuni menite să determine oamenii să încerce să adopte un stil de viaţă echilibrat şi sănătos şi vor fi difuzate informaţii despre cauzele şi efectele obezităţii. Accesând site-ul www.reductostart.ro , cei interesaţi pot să-şi calculeze Indicele de Masă Corporală. În funcţie de rezultat, se poate cere sfatul medicilor specialişti - endocrinologi, nutriţionişti şi chiar psihologi.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close