Antena 3 CNN Actualitate Atenţie! Temperaturile vor depăşi 40 de grade

Atenţie! Temperaturile vor depăşi 40 de grade

Atenţie! Temperaturile vor depăşi 40 de grade
20 Iun 2007   •   22:31

Joi a intrat în vigoare avertizarea de cod galben emisă de meteorologi, pentru 22 de judeţe din sudul ţării. În următoarele trei zile trebuie să ne aşteptăm la temperaturi de peste 40 de grade. Meteorologii spun că este cu 7-8 grade mai cald decât în mod normal. Avertizarea este valabilă pentru 22 de judeţe şi pentru Bucureşti. Atmosfera va fi sufocantă pentru că indicele de confort termic va ajunge la pragul critic, spun specialiştii. Au fost avertizate judeţele Arad, Timiş, Caras Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa şi Bucureşti - Ilfov.

CFR introduce restricţii de viteză
Din cauza caniculei, CFR ar putea introduce şi azi peste 40 de restricţii de viteză, în special pe reţeaua de cale ferată din sudul ţării. Ieri au fost introduse 44 de restricţii, la orele amiezii, însă aceste limitări nu au produs întârzieri mari ale trenurilor.

Ar putea fi restricţionate garniturile care circulă pe rutele: Bucureşti-Craiova, Bucureşti-Timişoara, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Galaţi şi Bucureşti-Constanţa. Restricţiile de viteză pe anumite porţiuni de pe tronsoanele de cale ferată se impun în situaţiile în care temperatura liniilor de cale ferată se apropie de limita de 60 de grade Celsius. Viteza este redusă, în medie, cu maximum 30 km/oră, iar întârzierile nu depăşesc 15 - 20 de minute

Căldura a ucis 9 oameni şi canicula anunţată de meteorologi nici nu s-a instalat. Avertizarea cod galben intră în vigoare joi. Guvernul a declarat 34 de judeţe zone calamitate, ceea ce înseamnă despăgubiri de la stat pentru culturile compromise de secetă. Agricultorii care au pierdut mai mult de 30% din producţie vor fi despăgubiţi cu sume cuprinse între 600 şi 700 de lei la hectar pentru culturile asigurate. Culturile de rapiţă vor fi despăgubite cu 600 de lei pe hectar, iar pentru orz, grâu şi secară s-au prevăzut 700 şi respectiv 750 de lei pe hectar. Fondurile totale alocate pentru despăgubiri sunt de aproximativ 500 de milioane de lei.

Premierul Tăriceanu i-a cerut ministrului Muncii, Paul Păcuraru, să verifice dacă patronii respectă legile privind protecţia angajaţilor în timp de caniculă. Şi pentru soldaţi sunt prevăzute măsuri speciale. Nu se vor face exerciţii militare în zilele toride, iar când temperaturile vor depăşi constant 37 grade Celsius, militarii vor primi între doi şi patru litri de apă minerală.

ATENŢIONARE DE CANICULĂ. COD GALBEN PENTRU 22 DE JUDEŢE
TEMPERATURILE LA ACEASTĂ ORĂ


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close