Antena 3 CNN Actualitate Atenţie, studenţi! Se pregătesc restricţii dure în Regie

Atenţie, studenţi! Se pregătesc restricţii dure în Regie

Atenţie, studenţi! Se pregătesc restricţii dure în Regie
07 Ian 2008   •   16:10

În cel mai mare campus din Bucureşti, se pregătesc restricţii dure. După ce două grupări de bodyguarzi s-au luat la bătaie zilele trecute şi doi oameni ai legii au fost răniţi, în campusul din Regie ar putea fi admişi doar studenţii. Rectoratul Politehnicii şi primăria vor să limiteze accesul în complex. Astfel, în cluburile şi discotecile din Regie s-ar putea intra doar pe bază de carnet de student -

Un demers în acest sens a fost anunţat şi de Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB), care va înainta miercuri o scrisoare deschisă conducerii UPB. Reprezentanţii studenţilor vor solicita luarea unor măsuri urgente privind securitatea din campus, a declarat pentru Rompres preşedintele asociaţiei, Petrea Gabriel.

?Reamintim nenumăratele declaraţii ale conducerii UPB cu privire la interzicerea accesului persoanelor şi maşinilor străine în campusul Regie, includerea în contractele agenţilor economici a unor prevederi stricte referitoare la liniştea şi ordinea publică din campus, precum şi securizarea campusului?, a afirmat liderul studenţilor din UPB.

Zece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 35 de ani, din Bucureşti, sunt cercetaţi de poliţie după ce s-au luat la bătaie, duminică, în faţa unei discoteci din Regie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, doi dintre poliţiştii de la secţiile 20 şi 21, care au intervenit pentru aplanarea conflictului, au fost răniţi în timpul incidentului de către unul dintre agresori, care a tras asupra lor cu un pistol cu bile.

?Considerăm că astfel de manifestări nu îşi au locul în România şi nicidecum într-un spaţiu academic?, a declarat Petrea Gabriel, precizând că este necesară demararea unor anchete interne, astfel încât să nu mai aibă loc incidente în Complexul Studenţesc Regie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close