
Desi pungile din plastic au fost contestate mult timp din cauza compozitiei chimice, cercetatorii avertizeaza ca utilizarea sacoselor din bumbac in detrimentul celor din plastic este o alegere periculoasa atunci cand vine vorba de transportul carnii crude.
Hugh Pennington, profesor la Universitatea din Aberdeen, Scotia, a explicat ca plasele de cumparaturi din material textil retin bacteriile pentru mult timp, chiar si dupa ce au fost spalate, transmitandu-le mai departe si altor alimente, potrivit Daily Mail.
Potrivit specialiștilor, carnea cruda ar trebui separata de celelalte cumparaturi - mai ales de cele neambalate sau care sunt consumate crude.
Totodata, specialistul a aratat ca, desi sacosele pot sa para curate la suprafata, ele pot ascunde bacterii care nu mor cu o simpla spalare.
"Acestea se curata foarte dificil. Imediat ce incep sa arate putin rau, trebuie aruncate. Bacteriile nu pot fi distruse prin spalarea sacoselor - vei scapa de unele bacterii, dar nu de toate. Odata ce ai folosit o plasa pentru a transporta carne cruda, trebuie sa o arunci la final", a mai spus Pennington.