Antena 3 CNN Actualitate "Atât de nefericiţi să fim noi?" Nichita, cel mai greu subiect la bac. Vezi baremul de corectare

"Atât de nefericiţi să fim noi?" Nichita, cel mai greu subiect la bac. Vezi baremul de corectare

"Atât de nefericiţi să fim noi?" Nichita, cel mai greu subiect la bac. <font color=red>Vezi baremul de corectare</font>
27 Iun 2008   •   15:30

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut, vineri, proba scrisă la Limba şi literatura română. Spre deosebire de anul trecut, când s-a iscat un întreg scandal cu privire la cerinţele subiectelor, anul acesta nu au mai fost probleme de acest gen. Examenul a constat în trei subiecte, care ar fi trebuir să le testeze elevilor atât cunoştinţele în domeniu. Primul subiect cuprindea 9 cerinţe, aplicate unei poezii de Nichita Stănescu, în care se regăsesc şi versurile "Atât de nefericiţi să fim noi / Încât să trebuiască să ne iubim." Absolvenţii şi-au putut testa noţiunile de vocabular şi gramatică, asimilate în liceu, nefiind uitate nici elementele de compoziţie ale textului sau încadrarea în genul literar corespunzător.

La partea a doua, elevilor li s-a cerut să construiască un text de tip argumentativ, având ca punct de pornire un citat din Eugen Lovinescu: ?Timpul se schimbă. Trebuie să ne schimbăm şi noi cu dânsul?.

Comentariul literar de la partea a treia, subiectul de care absolvenţii s-au temut cel mai tare, a părut a fi însă cel mai uşor. Elevii au avut de construit un text prin care să comenteze apartenenţa la gen a unui basm cult studiat în cei patru ani de liceu.

Cea mai mare bătaie de cap le-a dat-o textul de Nichita Stănescu, mărturisesc elevii. Despre basm, numai de bine. Absolvenţii s-au declarat fericiţi că au avut de comentat un text atât de uşor.

SUBIECTUL 1 (VARIANTA 88)

SUBIECTUL 2 (VARIANTA 95)

SUBIECTUL 3 (VARIANTA 1)

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE (pdf)

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close