Antena 3 CNN Actualitate Astăzi încep lucrările la Podul Giurgiu - Ruse. Restricții de trafic pentru cei care merg spre Bulgaria sau Grecia

Astăzi încep lucrările la Podul Giurgiu - Ruse. Restricții de trafic pentru cei care merg spre Bulgaria sau Grecia

pod giurgiu ruse
Trafic restricționat pe Podul Giurgiu Ruse. Sursă foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    10 Iul 2024   •   08:55

Dacă vă pregătiți să plecați cu mașina în Bulgaria, Grecia sau chiar Turcia trebuie să aveți foarte multă răbdare. Podul Prieteniei, Giurgiu - Ruse, intră în reparații pe partea bulgară, iar circulația va fi afectată multă vreme.

Traficul nu va fi însă blocat în totalitate. Se va circula alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

În cazul în care vă doriți să evitați intrarea în Bulgaria, de la Giurgiu - Ruse, puteți alege punctele de trecere a frontierei de la Negru Vodă sau Vama Veche, în special dacă trebuie să ajungeți la Varna sau în stațiunile din nordul litoralului bulgăresc.

Mai există și punctul de trecere a frontierei de la Turnu Măgurele, însă pentru oricare dintre variantele alese, distanțele sunt mult mai mari și veți ocoli foarte mult.

Puteți opta, de asemenea, să treceți cu bacul pe la Zimnicea, însă acolo trebuie să plătiți o taxa de 65 de lei pentru trecerea cu mașina și încă 5 lei pentru fiecare pasager în parte. Bacul circulă începând cu 6:00, până la miezul nopții.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând de mâine, 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri. Din acest motiv, traficul rutier nu va fi oprit total, ci  se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieșire, spre România.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu atenţie sporită, să reducă viteza și să respecte cu strictețe semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor. De asemenea, șoferii trebuie să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de așteptare la trecerea frontierei”, anunțau, ieri, reprezentanții Infotrafic. 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close