Această măsură a fost necesară după ce în ultimele zile zece case au fost sparte, iar hoţii au plecat cu tot ce le-a căzut pe mână, de la utilaje şi până la cazane de ţuică şi produse agricole.
Primarul spune că a decis să instituie patrule din care fac parte poliţişti, jandarmi, paznici ai primăriei, localnici şi persoane care primesc ajutor social.
"Şi eu fac de pază şi fac parte din patrulele de pază. Sunt poliţişti, sunt şi jandarmi, îi am pe cei de la ajutor social, sunt paznicii de la primărie şi orice localnic dornic să participe voluntar la patrule poate participa. Comuna noastră este la 40 de kilometri de Bucureşti, iar mulţi bucureşteni au case construite la noi, dar în care nu stau decât la sfârşit de săptămână, aşa că în restul zilelor se sparg. Sunt 10-15 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani care se ocupă cu furturile, se ştiu care sunt, le ştim şi numele, poliţia i-a prins şi le-a întocmit dosare penale, i-a dus şi la Parchet, dar sunt liberi. Problema e că noua lege a organizării Poliţiei ne-a dat peste cap. Înainte aveam doi poliţişti permanent în comună, acum vin de la 15-20 de kilometri, de la Butimanu, şi vin prea târziu. Şi asta e o cauză", a declarat primarul localităţii dâmboviţene Bâlciureşti, Simion Eftimie.
Reprezentanţii IPJ Dâmboviţa susţin însă că de fiecare dată când au avut loc furturi hoţii au fost prinşi, iar autorii furturilor din ultima perioadă sunt doi adolescenţi. Cei doi sunt cercetaţi în libertate.
"La Bâlciureşti au fost comise în ultima perioadă patru furturi, fiind suspectaţi doi minori de 14 şi 15 ani din comună. S-au probat activităţile de spargeri din locuinţe şi societăţi comerciale, iar în luna ianuarie aceştia vor fi prezentaţi Serviciului Medico-Legal pentru examinare psihiatrică", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.