Concret, Aspazia Cojocaru va fi păzită de poliţişti pe traseul domiciliu-serviciu şi retur, precum şi atunci când va face deplasări "la ţară". Paza va fi asigurată "discret", cel mai probabil de către angajaţi în civil ai Poliţiei, şi nu de către "mascaţi".
Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, în 22 august, că în ancheta privind ameninţarea transmisă Aspaziei Cojocaru, a fost identificată imprimanta cu care s-a scris pe plicul trimis la CC, precizând că plicul nu a fost imprimat în penitenciar, ci "în altă parte".
Nicu Pîrlăţeanu, încarcerat la Penitenciarul Giurgiu pentru că şi-a omorât tatăl, a fost identificat ca fiind autor al ameninţării cu moartea transmisă judecătoarei în 10 iulie.
Aspazia Cojocaru a reclamat, în 6 iulie, la Parchetul instanţei supreme că a fost ameninţată înainte de începerea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, cu privire la votul pe care urma să îl dea.
Totodată, doi poliţişti, unul de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi celălalt de la Poliţia Capitalei sunt învinuiţi în acest dosar, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Aceştia sunt acuzaţi că în 6 şi 7 iulie au făcut verificări în baza de date a Poliţiei, după criteriul "Cojocaru Aspazia", deşi nu aveau în lucru o cauză penală.
Aspazia Cojocaru a primit două ameninţări, una în noaptea de 5 spre 6 iulie, în două intervale orare, respectiv 22.00-23.00 şi 3.00-4.00, iar cea de-a doua prin mesajul transmis la Curtea Constituţională în 10 iulie.
Ameninţările din 10 iulie proferate de Nicu Pîrlăţeanu" la adresa judecătoarei sunt extrem de agresive. Nicu Pîrlăţeanu a fost identificat pe baza probelor ştiinţifice, a ADN-ului, ca autor al ameninţării cu moartea din data de 10 iulie.