Antena 3 CNN Actualitate Asistenţă medicală pentru familiile magistraţilor

Asistenţă medicală pentru familiile magistraţilor

Asistenţă medicală pentru familiile magistraţilor
23 Mai 2007   •   08:46

Consiliul Superior al Magistraturii vrea ca familiile magistraţilor să aibă asigurată asistenţă medicală gratuită. Această prevedere se regăseşte într-un proiect de lege referitor la unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a Instanţelor Judecătoreşti şi a Parchetelor. CSM este nemulţumit de faptul că Executivul a propus abrogarea articolului care prevede că magistraţii în activitate sau pensionari, dar şi familiile acestora beneficiază în mod gratuit de asistenţă medicală sau medicamente.

Experţii Consiliului au explicat că sistemul judiciar dispune de o reţea sanitară proprie, inclusiv un spital, şi, de aceea, asistenţa medicală trebuie să fie gratuită. De asemenea, CSM s-a plâns că abrogarea ar fi discriminatorie în raport cu alte categorii de personal din instituţii care au reţea sanitară proprie, precum Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor, SRI, SIE, SPP, STS, sau Parlament.

Guvernul a cerut abrogarea articolului referitor la gratuitatea asistenţei medicale pe motiv că aceste aspecte urmează să fie reglementate printr-un nou act normativ privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close