Antena 3 CNN Actualitate Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator era singură, colega ei fiind în concediul impus de Guvern

Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator era singură, colega ei fiind în concediul impus de Guvern

Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator era singură, colega ei fiind în concediul impus de Guvern
20 Noi 2009   •   13:20

Concediul fără plată pentru bugetari, impus de Guvern, poate fi un motiv ce a cauzat drama de la maternitatea Bucur, unde un bebeluş a fost uitat în incubator de o asistentă. După cum scria Antena3.ro, încă de marţi, asistenta răspunzătoare de tragedia de la maternitate, era singură pe secţie la momentul respectiv. Vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali din Bucureşti a declarat că femeia avea în grijă 27 de copii, colega ei fiind în concediu.

Asistenta care îl avea în grijă pe copilul ars la maternitatea Bucur susţine că în seara aceea se ocupa singură de 27 de nou-născuţi. Asta pentru că cealaltă asistentă fusese trimisă acasă în concediu fără plată, conform cu indicaţiile guvernului.

?Nu vreau sa scuz pe nimeni. Vom analiza cazul si vom da sactiunile prevazute de lege, chiar cele mai aspre, daca se impun. Dar, daca autoritatile nu vor face nimic pentru acoperirea golului de aproape 30.000 de asistente la nivel national, nu vor achizitiona aparatura si nu vor finanta sistemul la nivelul necesar, vom risca sa mai avem probleme? a declarat Florian Chiru, vicepreşedintele OAMB, citat de Mediafax.

Şi reprezentanţii sindicatului Sanitas spun că printre cei vinovaţi de caz sunt şi autorităţile statului, care au redus numărul asistenţilor pentru a face economii la buget.

Audierile în cazul copilului ars în incubator au avut loc la sediul ordinului Asistenţilor Medicali Bucureşti. Vicepreşedintele organizaţiei, Florian Chiru a precizat că vinovaţii vor fi pedepsiţi, dar statul trebuie să suplimenteze numărul asistenţilor medicali din instituţii, numărul lor fiind mai mic cu 30.000 faţă de necesar.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incubator asistenta bebelus guvern
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close