Antena 3 CNN Actualitate Articolul privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, suspendat de Guvern

Articolul privind reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, suspendat de Guvern

da.jpg
Foto: gov.ro
03 Feb 2016   •   15:15

Guvernul a decis miercuri să suspende, până la 1 septembrie, anul acesta, aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice, informează Agerpres.

Decizia vine în condiţiile în care pe agenda oficială a şedinţei de guvern s-a aflat proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Justiţiei care prevede eliminarea cu totul a prevederilor legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice.

Concret, proiectul de OUG stabilea abrogarea art.96 alin.(1) lit.(f) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Acesta a fost pus în dezbatere publică vineri după-amiază de către Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat recent că "în nicio altă țară din Uniunea Europeană nu mai există situația în care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrări științifice în închisoare”.

„Este vorba și de o discriminare aici, deoarece cei care pictează nu beneficiază de nimic. Opera artistică (în închisoare — n.r.) nu trebuie recompensată în niciun fel (...) Așadar, da, voi propune la 3 februarie guvernului să elimine această prevedere", a mai precizat ministrul.

×
Subiecte în articol: guvern deținuti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close