Irakianul în vârstă de 49 de ani, care are și cetățenie britanică, s-a stabilit în comuna Dumbrăvița din Timiș, acolo unde a achiziționat două vile.
În ultima perioadă, vecinii au tot observat cum irakianul a început să aducă în casă numeroase echipamente de mari dimensiuni, astfel că au început să vorbească despre ce se întâmplă în vila bărbatului.
Informațiile au ajuns și la urechile polițiștilor, care au deschis o anchetă, iar după ce au reușit să adune suficiente informații cu privire la activitatea bărbatului, au primit acceptul judecătorilor să efectueze mai multe percheziții.
Astfel, miercuri dimineață, zeci de polițiști, mascați, procurori și specialiști în IT au descins în Timișoara și în comuna Dumbrăvița.
Arme letale de asalt și grenade făcute cu imprimante 3D
"Dosarul vizează infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în speță deținerea ilegală de arme și muniții și fabricarea fără drept a acestor produse. În total sunt șase percheziții, suspectul principal fiind un cetățean cu dublă cetățenie, irakiano-engleză. Până acum au fost identificate ca deținute ilegal părți componente de arme, arme, dispozitive explozive, dispozitive pirotehnice și mai multe tipuri de carcase de arme pe care suspectul le confecționa cu ajutorul unei imprimante 3D. Toate armele sunt letale, iar componentele sunt componente pentru arme letale", a declarat comisarul-șef Dan Roșoga, director adjunct al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Toxice din cadrul IGPR, potrivit pressalert.ro.
În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit două arme militare de asalt, automate, provenite din contrabandă, 11 arme letale, 20 de componente de armă, 64 de încărcătoare, componente pentru dispozitive explozive, trei laptopuri, trei hardisk-uri externe și 15 imprimante 3D.
După audieri, irakianul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.