În depozitele armatei, sunt 14.000 de tone de muniţii care trebuie distruse. Muniţia expirată ar trebui neutralizată urgent, dar Ministerul Apărării nu are bani pentru asta.
Muniţia periculoasă a devenit o problemă pentru armata română. Peste 1.400 de vagoane, a câte 10 tone de muniţii şi 6 vagoane a 10 tone de substanţe chimice periculoase se află în depozite. Iar cantitatea de muniţie va creşte cu aproximativ 20.000 de tone, în următorii 7-8 ani. În plus, în urma unor decizii ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, armata română a renunţat la unele tipuri de armament.
Muniţia rămasă în stocuri depăşeşte 30.000 de tone, iar ministerul estimează că în următorii 3-4 ani două treimi din această cantitate se va degrada şi va deveni nesigură, existînd pericolul unor explozii necontrolate. Pentru distrugerea muniţiei depăşite, Armata are nevoie de peste 240 de milioane de lei, bani care ar trebui alocaţi într-o perioadă de maximum 8 ani.
Pănă acum, România a fost ferită de accidente produse în depozitele de muniţie periculoasă. În Slovacia, însă, trei persoane au murit şi alte 45 au fost rănite, în luna martie a acestui an, într-o explozie care a avut loc într-un centru de depozitare a muniţiei destinate distrugerii.
Antena 3