Antena 3 CNN Actualitate Are 11 ani, însă nu are identitate. TRAGEDIA unui copil "al nimănui"

Are 11 ani, însă nu are identitate. TRAGEDIA unui copil "al nimănui"

Are 11 ani, însă nu are identitate. TRAGEDIA unui copil "al nimănui"
foto: mircea-jokeru.blogspot.com
05 Mar 2012   •   19:01

O fată de 11 ani dintr-un sat ieşean nu este primită la şcoală pentru că nu are certificat de naştere. Mama ei a murit iar tatăl nu face nimic pentru ca fata să intre în legalitate. Autorităţile spun că l-au somat în nenumărate rânduri, dar bărbatul susţine că nu are bani pentru acte.

Mama fetei a murit acum 3 ani iar fata a rămas în grija bunicilor. Deşi ar fi trebuit să fie în clasa a patra, copilul nu este oficial înscris la şcoală.

Anul trecut, un învăţător din sat s-a oferit să o ia la şcoală. Fata a învăţat să scrie şi să citească, dar nu mai poate veni la ore pentru că nu are acte.

Directorului şcolii din sat spune că legal nu poate face nimic. A trimis numeroase înştiinţări la Inspectorat, Protecţia Copilului, Poliţie sau Primărie dar nu s-a rezolvat nimic.

Autoritatile spun că tatăl copilei trebuie să deschidă o acţiune la Judecătorie pentru înregistrarea tardivă a naşterii. Vecinii din sat povestesc însă că bărbatul e mai tot timpul băut şi nu pare să-i pese că fiica lui îşi doreşte să meargă la şcoală.

×
Subiecte în articol: identitate şcoală protectia copilului
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close