Antena 3 CNN Actualitate Arafat, despre alerta pentru ciclon: Am mers după scenariul cel mai grav care ni s-a dat de către specialiști. Nu au fost efecte grave

Arafat, despre alerta pentru ciclon: Am mers după scenariul cel mai grav care ni s-a dat de către specialiști. Nu au fost efecte grave

raed arafat dsu
Șeful DSU, Raed Arafat. Sursa foto: Facebook/ Departamentul pentru Situații de Urgență
de G.M.    |    30 Sep 2024   •   10:30

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat luni, la Antena 3 CNN, că nu s-au produs efectele foarte grave ale ploilor și inundațiilor estimate conform "scenariului cel mai rău" de lucru. "Noi am mers după un scenariu care este scenariul cel mai grav care ni s-a dat de către specialiști", a spus Arafat.

Raed Arafat a declarat că situația este în îmbunătățire și că, așa cum i s-a comunicat de către meteorologi, or să iasă din vigoare codurile portocalii și roșu și va rămâne valabil un cod galben pentru o parte din țară pentru următoarele ore, până marți.

"La acest moment putem spune că impact sau efecte grave, cum era scenariul cel mai rău după care am lucrat, n-au fost, ceea ce este foarte bine. Încet, încet se vor întoarce oamenii acasă și bineînțeles colegii care sunt la Galați vor continua activitatea în zonă care a fost calamitată în 13 septembrie.

Impact grav nu a fost, nu au fost probleme. Noi am mers după un scenariu care este scenariul cel mai grav care ni s-a dat de către specialiști, care însemna că norii care erau urmau să se golească tot asupra zonelor respective. Pentru asta s-a dat și cod roșu. Deci noi, la acest moment neîntâmplând-ne intrând în scenariul cel mai grav, clar că lucrurile sunt mai bune decât ne-am așteptat și cum am zis, vom reveni la lucrările care au fost pentru înlăturarea efectelor din 13 septembrie. Încă avem 1000 de pompieri acolo, care asta era scopul trimiterii lor și care sunt acolo de  după 13 septembrie sunt acolo pentru această activitate și o să vedem, bineînțeles, restul zonelor din țară n-au fost înregistrate efecte grave", a spus Arafat.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close