Antena 3 CNN Actualitate Arad. Copil ţinut în cămaşă de forţă la un centru de reabilitare

Arad. Copil ţinut în cămaşă de forţă la un centru de reabilitare

1 minut de citit Publicat la 18:33 25 Feb 2008 Modificat la 18:33 25 Feb 2008
Arad. Copil ţinut în cămaşă de forţă la un centru de reabilitare
Tortură pe post de tratament. Angajata unui centru de îngrijire a copiilor din Arad a chemat poliţia îngrozită de ce vedea la serviciu. Un copil care suferă de o afecţiune psihică este ţinut în cămaşa de forţă, legat de mâini, de picioare şi de gât. De mila lui, asistenta a ajuns sa îşi părască colegii la presă şi la poliţie. Luaţi la întrebări, medicii au spus că legarea este singura soluţie, pentru că băiatul bolnav se loveşte singur.


Deşi avem deja mai bine de un an de când am intrat oficial în Uniunea Europeană, iată că scandalurile legate de izul de Ev Mediu care bântuie România nu se mai termină. După ce am ajuns celebri în toată lumea prin cazul Tanacu, unde un călugăr a omorât o măicuţă în chinuri groaznice, pe motiv că încerca să-i scoată demonii din ea, riscăm să păţim şi acum aceeaşi ruşine. Atunci, cazul Tanacu a fost mediatizat de toate agenţiile de presă din lume, imaginile cu preotul Daniel Corogeanu fiind difuzate inclusiv de CNN. În cazul Centrului de reabilitare de la Arad s-a sesizat deocamdată doar presa română. Este însă posibil şi acum ca întreaga lume să afle cu stupoare că în noul stat european numit România medicii folosesc drept tratament metode făcute celebre de inchiziţia Evului Mediu.

Cadrele medicale din Arad au adus drept argument pentru comportamentul lor normele existente. Numai că, tratamentul aplicat băiatului contrastează puternic cu legea care stabileşte o limită de timp pentru imobilizarea pacientului. Angelica Stan, de la Protecţia Copilului Arad, spune că medicii au voie să imobilizeze un pacient maxim 2 ore pe zi, cu control din 30 în 30 de minute. Nici vorba ca măcar acest aspect să fie respectat la centrul din Arad.

La Centru sunt 50 de angajaţi, care se ocupă de 28 de minori bolnavi. Munca lor este epuizantă, prost plătită şi nu poate fi făcută de oricine. Asta nu este însă vina copiilor bolnavi. Femeia care a chemat poliţia în ajutorul bolnavului este asistentă la Centrul de Reabilitare a copiilor cu dizabilităţi din Arad.

IMAGINI CU COPILUL IMOBILIZAT:  

Observator

×
x close