Aproximativ 4.000 de credincioşi şi preoţi au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Capitală, care a început la Mănăstirea "Radu Vodă" şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel.
Pelerinii s-au adunat în jurul orei 16.00, la Mănăstirea "Radu Vodă", unde PS Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit ramurile de salcie, care au fost împărţite credincioşilor.
După slujba sfinţirii stâlpărilor, pelerinii, purtând în mâini ramurile de salcie şi de finic, au plecat în procesiune spre Catedrala Patriarhală.
În fruntea procesiunii a fost purtată toaca, apoi au urmat cei aproximativ 800 de preoţi din Bucureşti şi Ilfov, îmbrăcaţi în veşminte de culoare galben-auriu şi având în mâini ramuri de finic. Aceştia au fost urmaţi de peste 3.000 de credincioşi, care au avut în mâini ramuri de salcie şi flori.
O icoană mare reprezentând Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, împodobită cu orhidee verzi şi mărgăritare, donată de protoieriile Ilfov Nord şi Ilfov Sud, a fost purtată în procesiune de la Mănăstirea "Radu Vodă" până la Catedrala Patriarhală, unde a fost sfinţită, la sfârşitul ceremoniei, de patriarhul Daniel.
Pelerinii s-au oprit la Catedrala Mitropolitană "Sfântul Spiridon Nou" şi la Biserica "Sfânta Ecaterina", paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti.
La Catedrala Patriarhală, pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel. După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre importanţa pelerinajului creştin.
Procesiuni de Florii au fost organizate, sâmbătă, în toate eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate.
Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, de după cele 40 de zile de post, când credincioşii se pregătesc de intrarea în taina Săptămânii Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos.
Pelerinajul de Florii, care trebuie să înceapă într-o biserica şi să se încheie într-o altă biserică, are loc după vecernia din sâmbăta lui Lazăr şi vesteşte sărbătoarea Intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim.