Antena 3 CNN Actualitate Aproximativ 200 de clădiri din Capitală, în pericol de prăbuşire. Iată HARTA zonelor vulnerabile în cazul unui cutremur puternic

Aproximativ 200 de clădiri din Capitală, în pericol de prăbuşire. Iată HARTA zonelor vulnerabile în cazul unui cutremur puternic

Aproximativ 200 de clădiri din Capitală, în pericol de prăbuşire. Iată HARTA zonelor vulnerabile în cazul unui cutremur puternic
Foto: Agerpres
07 Oct 2013   •   08:00

Aproximativ 200 de clădiri din Bucureşti s-ar putea prăbuşi în orice moment în cazul unui cutremur puternic. Au fost trecute pe lista imobilelor cu bulină roşie, dar în cele mai multe cazuri, nu au fost începute nici până acum lucrările de consolidare.

Este vorba despre spaţii publice, care pun în pericol sute de vieţi în fiecare zi, multe dintre ele fiind chiar în centrul Capitalei. Până acum, autorităţile au avut bani doar pentru consolidarea a 31 de clădiri.

Sunt 400 de clădiri din Bucureşti care sunt pe cale să se dărâme în cazul unui cutremur mai mare, spun specialiştii în construcţii.  Dintre acestea, 190 constituie pericol public şi au fost trecute pe lista imobilelor cu bulină roşie.

Doar 30 dintre clădirile cu bulină roşie au fost consolidate de primărie.

La primăria Capitalei, Sorin Oprescu i-a convocat de urgenţă pe toţi cei responsabili pentru a verifica funcţionalitatea Planului de măsuri în situaţii de urgenţă.

Hărţile întocmite de specialişti arată că zonele cele mai vulnerabile în caz de cutremur, sunt la Romană, Unirii, Tineretului, Tei şi Fundeni.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close