În calitate de fost director adjunct al Direcţiei Juridice a Primăriei, Creci a controlat toate retrocedările controversate din Capitală din ultimii 11 ani. Cariera lui este strâns legată de cea a lui Traian Băsescu.
Ascensiunea lui Creci în Primăria Capitalei a început odată cu Traian Băsescu. În primul său mandat la Primărie, Băsescu l-a făcut director adjunct al Direcţiei Juridice.
Din această postură, în 2004, Creci a propus, în mod nelegal, restituirea în natură a unui teren al municipalităţii de peste 15.000 mp, evaluat la mai mult de 3.300.000 de euro, plus măsuri reparatorii. Mai mult decât atât, cu ajutorul unui complice, a încercat să îşi acopere urmele, semnând în fals un document prin care răspundea DNA, în numele primarului, că Primăria nu se constituie parte civilă în acest dosar.
Timp de 11 ani, multe dintre dosarele controversate privind retrocedările au trecut prin mâna lui Andrei Creci.
ZIUAnews a scris despre afacerile imobiliare regizate de Andrei Creci, tatăl său şi unchiul său, deputatul PDL Mircea Toader. Jurnaliştii au descoperit că în anul 2000, când Băsescu a venit la Primăria Capitalei, lui Mircea Toader i-ar fi fost înlesnită obţinerea unei case în centrul Capitalei.
Odată ce Andrei Creci a fost promovat în fruntea serviciului Juridic din primărie, activitatea imobiliară a acestora s-a intensificat. Ziuanews scrie că Toader şi Creci ar fi vrut să pună mâna, pe baza unui certificat fals de moştenitor, pe un imobil aflat în buricul Bucureştiului, pe strada Biserica Amzei, în valoare de aproximativ două milioane de euro. Tunul imobiliar a fost blocat de procurori.
Între timp, Andrei Creci s-a căsătorit cu o juristă controversată, Ioana Toma. Firma de Avocatură unde Ioana Toma era acţionar majoritar, se specializase în procese împotriva statului român. Secretul succesului în aceste procese consta în relaţia de parteneriat pe care soţia fostului şeful al ANAF, Andreea Blejnar, o avea cu firma controlată de Ioana Toma. Conflictul de interese nu a afectat în niciun fel ascensiunea Ioanei Toma în structurile ANAF, scrie Ziuanews. Sorin Blejnar a numit-o, în 2009, consilier personal şi apoi şef al Direcţiei Generale Juridice a ANAF. După avansare, Ioana Toma a continuat să profeseze avocatura.
După ce PDL a pierdut alegerile, în 2012, Andrei Creci s-a reorientat politic şi s-a înscris în PNL.
Astfel, în acelaşi an 2012, el ajunge vicepreşedinte al AVAS, post în care nu rămâne decât o jumătate de an. La sfârşitul lunii septembrie 2013, Creci merge direct la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în poziţia de vicepreşedinte. Această instituţie reglementează cadrul juridic general al protecţiei datelor personale la nivelul Uniunii Europene.
Creci a devenit un om de bază în PNL. Încrederea care i-a fost acordată a fost atât de mare încât în mai anul trecut, Creci a fost propus candidat la parţiale pentru un post de senator în Capitală, dar a pierdut.