Antena 3 CNN Actualitate Aproape jumătate dintre familiile din România trăiesc în una sau două camere

Aproape jumătate dintre familiile din România trăiesc în una sau două camere

blocuri-fata.jpg
foto: ziarulteleormanul.ro
12 Ian 2016   •   12:14

Aproape jumătate dintre familiile din România (46%) trăiesc în una sau două camere, în oraşe proporţia ajungând chiar la 57%, reiese din studiile de piaţă derulate de BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), cu sprijinul IRSOP.

Potrivit studiului remis marţi Agerpres, în maximum două camere trăiesc 40% dintre familiile cu trei persoane, 32% din familiile cu patru persoane, 20% din familiile cu cinci persoane şi 20% din familiile cu şase persoane.

'Ne oprim un moment şi încercăm să ne imaginăm traiul zilnic al unei familii de patru sau şase persoane într-un apartament de două camere: cum se odihnesc aceşti oameni? Cum mănâncă? Ce posibilităţi de intimitate există? Unde îşi ţin lucrurile? Unde se pregătesc pentru şcoală sau pentru muncă? Cum gestionează preferinţele divergente? Cum e atmosfera generală? În mod curios, tema densităţii excesive în locuinţele româneşti lipseşte din discuţiile publice şi nu pare să preocupe pe nimeni, în afară de locatarii în cauză', a declarat directorul IRSOP, Petre Datculescu.

Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice (IRSOP) este o companie de cercetare şi consultanţă de marketing din România, înfiinţată în anul 1990.

×
Subiecte în articol: studiu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close