Antena 3 CNN Actualitate Băutura pe care trebuie să o consumi în fiecare dimineață, pe stomacul gol: ”Crește imunitatea și este cheia longevității!”

Băutura pe care trebuie să o consumi în fiecare dimineață, pe stomacul gol: ”Crește imunitatea și este cheia longevității!”

Cele mai bune sfaturi pentru sănătate sunt, de obicei, cele mai simple. Un terapeut nutriționist a oferit mai multe sfaturi și modalități simple, dar eficiente, de „îmbunătățire a șanselor de a trăi mai mult”.

Băutura pe care trebuie să o consumi în fiecare dimineață, pe stomacul gol: ”Crește imunitatea și este cheia longevității!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    08 Sep 2022   •   08:00

Unul dintre principalele sfaturi ale expertului este să bem apă de la prima oră de dimineață. Aceasta ajută la hidratarea celulelor, deoarece apa băută pe stomacul gol este absorbită mai repede.  

„Hidratarea este una dintre cheile pentru a-ți menține organismul sănătos și, prin urmare, pentru a crește șansele de a trăi o viață mai lungă”, a spus Vicky Godfrey, co-fondatorul DNApal, un serviciu care dă sfaturi de stil de viață bazate pe genetica fiecărei persoane în parte. Deși nu este surprinzător faptul că apa este o „cheie” pentru longevitate, este uimitor faptul că sunt puțini cei care beau cele șase până la opt pahare de lichid recomandate pe zi.  

„Când te trezești (după post toată noaptea) să bei o cană mare de apă la temperatura camerei este o modalitate minunată de a te umple și de a hidrata celulele”, explică Godfrey. 

„Un alt beneficiu al acestei rutine este că ajută la echilibrarea sistemului limfatic, care este o parte vitală a sistemului imunitar”, a adăugat ea. 

„Când funcția ta imunitară este puternică, există un nivel crescut de protecție împotriva bolilor.” 

Iar pentru a îmbunătăți considerabil calitatea apei băute pe stomacul gol, puteți adăuga o felie de lămâie.   

Un studiu din Journal of Nutrition and Metabolism a constatat faptul că femeile care au consumat lămâie zilnic și au combinat acest lucru cu exerciții fizice au avut o tensiune arterială mai mică decât cele care nu au consumat lămâie. 

Lămâia este în special o sursă bună de vitamina C, un antioxidant care poate reduce efectele radicalilor liberi dăunători. 

Vicky Godfrey a dat și alte sfaturi pentru longevitate, inclusiv un sfat pentru a crește natural nivelul de vitamine din organism.   

„Suflecați-vă mânecile în timp ce mergeți și astfel veți obține o doză de vitamina D în fiecare dimineață, de la soare”, a spus ea, potrivit express.co.uk.

„Razele UV de la soare sunt cele mai sigure dimineața și studiile ne spun că cel mai bun moment pentru a absorbi vitamina D este în jurul prânzului.” 

Studiul la care a făcut referire, publicat în 2008 în revista Advances in Experimental Medicine and Biology, a demonstrat că expunerea la soare la ora nouă dimineața părea să aibă cel mai mic risc de a provoca cancer de piele. 

„Pentru a vă menține nivelul de vitamina D ridicat, puteți, de asemenea, să vă completați plimbarea de dimineață cu alimente care vă vor susține nivelul de vitamina D”, a adăugat doamna Godfrey. 

Alimentele recomandate de ea includ ciuperci, gălbenuș de ou, pește gras, cum ar fi somonul, sardinele, heringul sau ficatul de vită. 

Deficitul de vitamina D se dovedește a fi un factor major în accelerarea procesului de îmbătrânire. 

×
Subiecte în articol: apa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close