Antena 3 CNN Actualitate Apă "otrăvită", după ce pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice. Vom primi ajutor de la Banca Mondială

Apă "otrăvită", după ce pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice. Vom primi ajutor de la Banca Mondială

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 08:23 07 Mar 2014 Modificat la 08:23 07 Mar 2014
Apă &quot;otrăvită&quot;, după ce pânza freatică a fost poluată cu îngrăşăminte chimice. Vom primi ajutor de la Banca Mondială
Foto: Agerpres
Circa 3.000.000 de locuinţe poluează, în România, zilnic şi, în general, fără ca proprietarii să realizeze asta. Cei mai periculoşi sunt nitraţii care ajung în apa pe care o bem cu toţii.

La ţară, multe substanţe nocive ajung în pânza freatică din cauza animalelor din curte, mai exact a gunoiului din grajduri. Micii fermieri adună zilnic de la animale şi păsări zeci de kilograme de gunoi. 

Ministerul Mediului a găsit deja o soluţie şi o implementează în mai multe localităţi din ţară cu bani de la Banca Mondială.

În comuna Gratia, oamenii au acum canalizare şi apă curentă, cu bani de la Guvern şi Banca Mondială. Alte două localităţi din judeţul Teleorman încep deja să se modernizeze. Scopul investiţiilor este reducerea poluării.
 
Însă, pe lângă investiţii, micii fermieri trebuie să adopte şi un cod de bune practici prin care să încerce singuri să reducă poluarea cu nitraţi şi nitriţi.
 
Potrivit datelor Ministerului Mediului, peste 1.900 de localităţi din România sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi. Cel mai grav efect al poluării apei potabile cu nitraţi este blocarea oxigenului din sânge şi afectarea capacităţii respiratorii.

×
Etichete: poluare apa
x close