Antena 3 CNN Actualitate Apă minerală contaminată cu fecale! O mare companie, prezentă și în România, nevoită să distrugă milioane de sticle

Apă minerală contaminată cu fecale! O mare companie, prezentă și în România, nevoită să distrugă milioane de sticle

O mare companie a distrus milioane de sticle de apă carbogazoasă după ce aceasta a fost contaminată cu fecale.

Getty Images / Oscar Wong
de Laura Dinu    |    27 Mai 2024   •   14:30

Scandal fără precedent în ceea ce privește apa minerală. 

Un mare producător a anunțat că a fost nevoit să distrugă două milioane de sticle de apă carbogazoasă ”ca măsură de precauție”, din cauza contaminării cu bacterii fecale. Potrivit producătorului, această situație este consecința ploilor abundente din timpul furtunilor din ultima vreme, care a lovit regiunea în martie.

Printr-un ordin din data de 19 aprilie, obținut de Agenția France-Presse (AFP) și citat de Le Monde, prefectul departamentului Gard, unde se află amplasamentul, a înștiințat compania să „suspende imediat” funcționarea unuia dintre cele șapte puncte de extracție a apei din Vergèze, care fusese „contaminată încă din 10 martie 2024 și pe parcursul mai multor zile cu germeni de origine fecală (Escherichia coli), dar și cu germeni din specia Pseudomonas aeruginosa”.

Decretul a subliniat, de asemenea, că această contaminare a apei îmbuteliate „poate prezenta un risc pentru sănătatea consumatorilor”.

Prezentat ca un eveniment unic atât de către prefectură, cât și de companie, situația fără precedent este consecința unei deteriorări generale a calității apei subterane utilizate de companie.

În august 2021, anticipând rezultatele iminente ale unei investigații a Direcției Generale pentru Concurență, Consumatori și Controlul Fraudelor (DGCCRF), directorii companiei au solicitat o întâlnire cu ministrul responsabil la acea vreme cu domeniul industriilor, pentru a recunoaște că au folosit tratamente interzise – microfiltrare, filtre UV și cărbuni activi – pentru a face față contaminării bacteriene sau chimice repetate într-unul din punctele de extracție, scrie LeMonde.

×
Subiecte în articol: Apa minerala Franta fecale contaminare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă
x close