Poliţiştii îţi transmit că lucrurile nu stau tocmai aşa.
Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Poliţiştii pot aplica în continuare aceste contravenţii, evident, cu mentiunea că ele pot să facă obiectul contestării. Şi pe noi ne-a pus într-o ipostază neplăcută pentru că, dincolo de aceste ordonanţe, noi suntem cei care le aplicăm.
Variante de sancţionare există, chiar dacă amenzile majorate de la 1 aprilie până la 20 de mii de lei au fost declarate ilegale de Curtea Constituţională. Poliţiştii vor reveni la sancţiunile cuprinse între 100 şi 5 mii de lei, potrivit Mediafax.
Ludovic Orban, premierul României: Declararea ca neconstituţional articolul respectiv poate să fie interpretată ca o revenire la la vechile amenzi.
Cu sau fără amenzi, mulţi sunt conştienţi că este mai bine să ne abţinem de la deplasările de care nu avem musai nevoie.
„Ar trebui să respectăm ceea ce s-a stablit”.
„Dar mi se pare o chestie normală, adică de ce să opreşti omul şi să-i dai amendă? Trebuie să-l educi altfel să stea în casă, nu printr-o amendă”, spun oamenii.
Aproape 300.000 de amenzi au fost date de la instituirea stării de urgenţă la jumătate lunii martie. În total, sancţiunile ating echivalentul a peste 120 de milioane de euro.