Antena 3 CNN Actualitate Anunțul făcut de Liviu Pleșoianu, după protestul de la DNA

Anunțul făcut de Liviu Pleșoianu, după protestul de la DNA

o_1bk8iivnuhrp18391p7l1t2imug8.png
05 Iul 2017   •   14:26

Update: Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va protesta și joi în fața sediului DNA.

„Mâine (6 iulie), îmi voi petrece iarăși "timpul meu liber" în "spațiul meu privat" din fața Sediului DNA (Str. Știrbei Vodă nr. 79-81). Cel târziu la ora 8 dimineața voi fi acolo. Apoi, la prânz, voi merge la Parlament (unde se va desfășura ședința Comisiei de Anchetă) și voi relua în fața colegilor mei propunerea de sesizare a organelor de urmărire penală pe numele Laurei Codruța Kovesi, pentru obstrucționarea activității comisiei", a scris Liviu Pleșoianu.

Update: Deși protestatarii susțineau că vor rămâne în fața sediului DNA până când șefa DNA va ieși să vorbească cu ei, se pare că oamenii nu vor sta până la sfârșitul zilei. A fost și un schimb de replici între contestatarii și susținătorii lui Kovesi. Deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat că dacă șefa DNA nu va ieși să vorbească astăzi, există și mâine o zi.

Update: Este scandal la sediul DNA, unde sunt atât susţinători, cât şi contestatari ai Laurei Codruţa Kovesi. Protestul a fost început de deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, membru al comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, nemulţumit de faptul că şefa DNA refuză să se prezinte la audieri şi să dea explicaţii despre prezenţa sa în casa lui Gabriel Oprea în noaptea alegerilor. Acestuia i s-au alăturat Codrin Ştefănescu şi câţiva alţi contestatari ai lui Kovesi. De cealaltă parte, câţiva susţinători ai acesteia au ajuns şi ei la DNA, conduși de fostul jurnalist Mălin Bot.

„Să cer demisia doamnei Kovesi, de vreo patru-cinci ani tot i-o cer. Noi i-o cerem pentru ce se întâmplă. Proprii ei subordonați s-au revoltat împotriva ei, ea face politică”, a declarat o protestatară.

Update: Protestatarii anti-Kovesi adunați în fața DNA sunt legitimați de jandarmi. În jur de 20 de persoane se aflau la ora 8.00 în fața sediului inistuției condusă de Laura Codruța Kovesi. Printre aceștia și deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

Știre inițială: Deputatul PSD Liviu Pleșoianu s-a ținut de cuvânt și în această dimineață s-a prezentat în fața sediului DNA, unde participă la un protest spontan. Alături de parlamentar sunt mai mulți oameni, care spun că nu vor pleca din fața DNA până când Laura Codruța Kovesi nu va coborî din biroul său să vorbească cu ei.

Rată de promovare uluitoare la BACALAUREAT. Vezi REZULTATELE pe județe

„Întrebările pe care trebuie să i le adresez doamnei Kovesi sunt una: doamna Kovesi ați fost sau nu ați fost în casă la Gabriel Oprea în 2009? E foarte simplu. Doamna Kovesi stă baricadată în templul anticorupție și refuză să se prezinte în fața comisiei de anchetă legal constituită, deși mai nou are și o decizie a Curții Constituționale care o obligă. Domnia sa consideră că nu e bine să nu vină și să stea ascunsă aici. Atunci am considerat că mai bine mă prezint eu. Voi sta până va ieși. (...) Doamna Kovesi înţeleg că vrea chiar şi pe procurorii din DNA să îi testeze cu poligraful. Să se supună şi dumneaei testului cu aparatul poligraf şi să răspundă la această întrebare foarte simplă: Aţi fost acasă la Oprea? Obligaţia sa este să răspundă, altfel nu mai are ce căuta aici", a precizat deputatul PSD.

Liviu Pleşoianu consideră că şefa DNA ar trebui revocată din funcţie.

"Trebuie revocată din funcţie de urgenţă. Că domnul Iohannis nu va face chestia asta, sunt convins, din multe motive. Întrebarea asta nu e de la mine, e de la ceilalţi membri ai Comisiei şi de la mulţi oameni din această ţară, care vor să ştie dacă şefa DNA, procuror general în 2009, se afla în noaptea alegerilor acasă la domnul Oprea, împreună cu domnul Oprea, cu domnul Coldea pe care îl vedeam ieri pe la Ambasada Americii", a declarat Liviu Pleșoianu.

Deputatul îşi anunţase marţi, pe Facebook, prezenţa în faţa DNA.

''Nu se mai poate trăi aşa în această ţară! Eu nu mai accept! Ca atare, mâine dimineaţă (miercuri, 5 iulie), mă voi afla de la prima oră în 'spaţiul meu privat' din faţa sediului DNA din Str. Ştirbei Vodă nr. 79-81. Începând cu ora 8,00, îmi voi petrece 'timpul meu liber' în faţa Templului Anticorupţiei, unde sălăşluieşte Divinitatea Sa. Mă va bucura prezenţa oricărui cetăţean care va alege acelaşi 'spaţiu privat' şi acelaşi interval de 'timp liber'. După cum mă va bucura şi propria-mi companie, în cazul în care voi fi singurul cu care mă voi intersecta. 'Noi suntem DNA şi nu ne lăsăm!' - Foarte bine! Şi eu sunt Parlamentar al României. ..şi nu mă las! Fie să Fim!'', a scris Pleşoianu pe Facebook.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close