Antena 3 CNN Actualitate Mesaj de ultimă oră pentru pensionari! Casa de Pensii, informare pentru cei care își primesc pensia pe card

Mesaj de ultimă oră pentru pensionari! Casa de Pensii, informare pentru cei care își primesc pensia pe card

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că pensionarii își vor primi mai devreme pensiile în această lună, dat fiind că pe 15 august românii sărbătoresc Sfânta Maria Mare.

pensii
Anunț important pentru pensionari! Vor primi pensia mai devreme în luna august. Ministrul Muncii a anunțat datele Sursa foto: Gettyimages | John Moore / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2023   •   17:15

"Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august”, a informat Bucura-Oprescu.

Miercuri, Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a transmis, dis-de-dimineață, că a operat transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița.

Urmează ca mâine, 10 august 2023, în cursul după-amiezei, să fie alimentate conturile de către bănci.

"Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună.

Citește și: Peste jumătate din firmele românești vor reduce valoarea tichetelor de masă oferite angajaților

Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august.

Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului se plătesc în perioada 8-10 august”, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, potrivit Bugetul.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close