Antena 3 CNN Actualitate Anul electoral nu i-a luminat complet. Au băgat 8 mil. euro în străzi moderne şi bănci, dar stau în beznă

Anul electoral nu i-a luminat complet. Au băgat 8 mil. euro în străzi moderne şi bănci, dar stau în beznă

Anul electoral nu i-a luminat complet. Au băgat 8 mil. euro în străzi moderne şi bănci, dar stau în beznă
Foto: komaromiromeo.picof.net
de O.P.    |    04 Apr 2012   •   06:07
În an electoral, autorităţile din Focşani au cheltuit opt milioane de euro pentru modernizarea centrului oraşului dar au uitat să includă în plan şi iluminatul stradal.

Cu străzi moderne dar în beznă, Primăria va aloca încă 25 de mii de euro pentru a face lumină în centrul oraşului. În 2008 autorităţile au demarat lucrările de reabilitare şi modernizare a Pieţei Unirii şi a Grădinii Publice din Focşani. Un proiect amplu în valoare totală de circa 8 milioane de euro, din care peste 5 milioane au reprezentat fonduri europene. Lucrările constau în refacerea pavajului, reabilitarea a doua instituţii de cultură, realizarea unui muzeu şi refacerea spaţiilor verzi. Printre promisiuni era şi aceea de a realiza un sistem modern de iluminat public. Doar că nu a mai ajuns să fie şi făcut.


Aşa că, iluminatul public în centrul abia refăcut al oraşului este asigurat tot cu vechiul sistem, depăşit şi uzat. Iar acum, primăria trebuie să mai găsească peste 1,3 milioane de lei ca să schimbe stâlpii electrici şi cablurile de alimentare pe care ar fi trebuit să-i cumpere cu bani europeni.

Proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public din centrul oraşului va fi scos la licitaţie în această lună. Apoi, lucrările ar urma să dureze încă jumătate de an.





×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close