Antena 3 CNN Actualitate Antrenorul de genii, Florin Colceag: "Școala e o pușcărie" (VIDEO)

Antrenorul de genii, Florin Colceag: "Școala e o pușcărie" (VIDEO)

2 minute de citit Publicat la 18:25 17 Dec 2017 Modificat la 18:25 17 Dec 2017
o_1c1ikkdii1n215aokc9ovc16048.png

Antrenorul de genii Florin Colceag, care a câștigat zeci de premii la concursurile de matematică cu copiii pe care i-a pregătit, a fost invitat la emisiunea Adevăruri de Viață, unde a vorbit despre sistemul de învățământ și a explicat de ce consideră că școala românească este o pușcărie. Acesta a mai spus că  generațiile sunt educate astfel ca să piardă relația cu țara. 

Acesta a început prin a spune ce promisiune i-a făcut mamei sale, cu care a avut o relație deosebit de specială, pe patul de moarte.

"I-am promis să nu las România să cadă pentru că era foarte clar că o așteaptă vremuri grele, care au și venit și pe care le suportăm în momentul actual. Noi suntem nu doar o națiune, suntem o cultură străveche. Noi suntem fondatori de cultură. Noi suntem un popor al păcii, avem cultura păcii. Avem cultura prieteniei. Dacă păcea și prietenia mor pentru că noi pierim, riscurile de a nu mai exista un centru de echilibru sunt enorme. Fiecare popor are o caracteristică proprie sau un set de caracteristici proprii care îl fac să reziste în istorie", a spus Florin Colceag. 

"Fundamental, dacă ne uităm la examplul Finlandei, de fiecare dată când copilul vine la școală trebuie să fie o bucurie. Noi am transformat școala în ceva în care bucuria este extrem de rară. Mă întâlnesc foarte frecvent în perioada aceasta  cu părinți care emigreaza din ro pt că se tem pt copiii lor să nu se facă praf în sistemul bazat pe frică din România", a mai spus Florin Colceag. 

Întrebat care sunt argumentele care stau la baza afirmației că școala este o pușcărie, antrenorul de genii a spus că nu a fost singurul care a afirmat acest lucru și a venit cu exemple care să-i susțină părerea. 

Domnul Colceag a spus că, ca și la noi, sistemul de învățământ american este bazat pe multe examene și teme, pe scoruri foarte înalte pentru ca elevii să primească burse. La noi, însă, este "cea mai mare rată de abandon educativ din Europa. E îngrozitor, suntem campioni pe abandon".

"Toată povestea vine de la momentul în care nu s-a mai financiat suficient Educația. Pentru M Educației a aprobat ca media generala din gimnaziu să conteze enorm. Părinții au început sp fie vânători de note. La început a mers cu cadoul ca să-l asculte pe elevul respectiv să-i mărească nota. Apoi a început cu meditațiile acasă ca să-i mărească elevului nota. În felul acesta, lipsa bugetului orientat către educație a creat o corupere a sistemului. Părinții nici nu mai concep acum să nu pună meditații la copii, iar profesorii nu concep să nu le dea teme suficiente, astfel încât să-i bage pe toți în haos și să simtă nevoia unei pregătiri suplimentare. În momentul actual, bunicul, bunica, părinții, unchiul, mătușa stau până la ora 12 cu copilul ca să facă temele. Din momentul acela, copilul se duce la școală cu frică", a mai spus profesorul Colceag. 

×
x close