Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: Dacă lucrurile sunt clare, atunci probabil NU SUNT MOTIVE pentru comisie de anchetă

Antonescu: Dacă lucrurile sunt clare, atunci probabil NU SUNT MOTIVE pentru comisie de anchetă

Antonescu: Dacă lucrurile sunt clare, atunci probabil NU SUNT MOTIVE pentru comisie de anchetă
Foto: Intact Images
13 Noi 2013   •   20:30

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, în situaţia în care lucrurile sunt "atât de clare" precum au fost precizate de şeful ANRP în cazul achiziţiei de teren de către fiica şefului statului, atunci "probabil că nu mai sunt motive" pentru constituirea unei comisii de anchetă, informează Mediafax.
   
Antonescu a fost întrebat care este justificarea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă în cazul achiziţiei de teren agricol de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, în condiţiile în care şeful ANRP a precizat că acţiunea DNA a fost justificată.
   
"Dacă lucrurile sunt atât de clare, foarte bine, Parlamentul nu are nicio problemă. (...) Lucrurile s-au înţeles un pic greşit, nu era o comisie de anchetare a preşedintelui, ci de anchetare a implicării domnului procuror sau a instituţiei respective. Dacă din punctul de vedere al ANRP acţiunea procurorului a fost una corectă, probabil că nu mai sunt motive. Nu ştiu, nu eu am avut această iniţiativă, am spus doar, sigur, că, dacă există elemente, Parlamentul poate să facă o comisie. Dacă nu există, nu există", a susţinut preşedintele PNL.
   
Preşedintele ANRP, George Băeşu, a declarat, miercuri, că solicitarea DNA pentru verificarea unor terenuri agricole din Călăraşi, anterior achiziţionării unui astfel de teren de către Ioana Băsescu, nu are ceva suspect şi astfel de solicitări sunt de dorit în contextul situaţiei privind retrocedările.
   
Băeşu a fost întrebat dacă solicitarea DNA în cazul terenurilor din Călăraşi a fost un abuz sau un demers la limita legii.
   
"Solicitarea Parchetului de a verifica modul în care s-au transferat terenuri şi cum s-au pus în posesie aceşti oameni, nu este normal, este de dorit în continuare. Trebuie să verificăm cum au ajuns unele terenuri, am impresia că uneori s-au dat terenuri supraetajat", a afirmat preşedintele ANRP.
       
Întrebat dacă nu i se pare suspect faptul că, după ce procurorul Lucian Papici a solicitat verificarea terenului agricol, Ioana Băsescu a cumpărat terenul în cauză.
   
"Nu, mie nu mi s-a părut nimic suspect, pentru că noi avem de pildă şi despre Timişoara. Sunt lucruri legate şi de modul în care s-au făcut reconstituiri la Timişoara şi le vedem la televizor şi nu am făcut noi niciun fel de legătură (...) Nu ne explică nouă parchetele sau alte instituţii de control de ce ne cer nouă documentele", a mai explicat şeful ANRP.
   
Parlamentul cere o comisie de anchetă pentru a verifica implicarea procurorului Papici în cumpărarea terenului de 1,3 milioane de euro din Călăraşi de către familia Băsescu.

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza zilei" un document incendiar care poate indica cum s-au folosit oamenii preşedintelui Băsescu de instituţiile statului pentru a verifica terenul recent achiziţionat de Ioana Băsescu. Este vorba despre o adresa trimisa de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, aflata in subordinea Guvernului, catre procurorul Lucian Papici, prin care i se dădeau detalii despre mai multe suprafete de teren din judetul Calarasi, printre care si cel din Nana.


×
Subiecte în articol: teren nana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close