Antena 3 CNN Actualitate Antena 3, din nou lider al televiziunilor de ştiri în ziua desemnării premierului

Antena 3, din nou lider al televiziunilor de ştiri în ziua desemnării premierului

Antena 3, din nou lider al televiziunilor de ştiri în ziua desemnării premierului
16 Oct 2009   •   11:12

Postul de televiziune Antena3 a fost din nou liderul televiziunilor informative în ziua desemnării Premierului României de catre Institutia prezidenţială. Astfel, în cadrul publicului din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani (considerat atractiv comercial), Antena3 a obţinut joi, 15 octombrie, o cota de piaţă de 5.7 % depăşindu-şi din nou principalul concurent Realitatea TV, care a realizat o medie de doar 3.9 %.

De altfel, şi în intervalul orar de maximă audienţă pentru posturile de ştiri, 20.00-24.00, Antena3 a fost lider detaşat cu o medie de 5.7 %, faţă de 3.2 % cât a obţinut Realitatea Tv.

Pe durata întregii zile, Antena3 a acoperit subiectul desemnării prin ştiri şi ediţii speciale realizate de către Alina Petrescu şi Andrei Bădin, Mihaela Bîrzilă, Moise Guran, Dana Grecu şi Radu Tudor.

La succesul de audienţă al Antena3 au contribuit în mod special emisiunile din Prime time, Ştirea Zilei cu Gabriela Vrânceanu Firea, care i-a avut invitaţi pe Primul Ministru desemnat, Lucian Croitoru şi pe Primul Ministru propus de majoritatea parlamentară, Klaus Iohannis, cât şi emisiunea Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea în care au fost invitaţi să-şi exprime punctele de vedere principalii lideri politici ai partidelor din România : Ion Iliescu, Crin Anotonescu şi Hunor Kelemen. Ambele emisiuni, împreuna cu Ştirile de la ora 21.00, au fost liderii emisiunilor informative depăşindu-şi net concurenţa.


La nivelul intregului public din mediul urban, Antena3 s-a situat în data de 15 octombrie pe locul 3 în topul televiziunilor din România, cu o medie de rating de 1.6 % şi o cota de piaţă de 8.5%.

Pe primele poziţii s-au situat PROTV, cu un rating mediu de 2.8 % si cota de piata 15.4% şi Antena1, cu medii de 1.9% rating şi 10.5% market share. Realitatea TV s-a situat pe locul 4, cu un rating de 1.5% şi o cota de piaţă de 8.5%.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lider de audienta Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close