Antena 3 CNN Actualitate ANSVSA: Chifteluţele comercializate de IKEA România NU conţin carne de cal

ANSVSA: Chifteluţele comercializate de IKEA România NU conţin carne de cal

ANSVSA: Chifteluţele comercializate de IKEA România NU conţin carne de cal
Foto: Agerpres/AP
04 Mar 2013   •   13:53

Chiftelele de la IKEA România, care au fost retrase temporar de la vânzare, nu conţin carne de cal, au anunţat, luni, inspectorii sanitari veterinari.

"Inspectorii ANSVSA, în condiţiile absenţei unei notificări oficiale prin  Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, s-au autosesizat şi au prelevat probe atât din chifteluţe cât şi din alte produse din carne, comercializate de către magazinul IKEA din România", arată un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

"Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat analizele pentru respectivele produse, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal", se mai arată în comunicat.

Pe 25 februarie, IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene.
 
IKEA a retras chifteluţele de la vânzare din mai multe ţări, după ce autorităţile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse.

Statele vizate au fost Cehia, Slovacia, Ungaria, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.




×
Subiecte în articol: scandal carne
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close