Antena 3 CNN Actualitate ANM: putem avea temperaturi de 60 de grade

ANM: putem avea temperaturi de 60 de grade

ANM: putem avea <font color=red>temperaturi de 60 de grade</font>
17 Iul 2007   •   13:52

Temperaturile cresc încontinuu, iar canicula şi-a intrat de astăzi în drepturi. Avertizările meteorologilor ne-au pus în gardă cu privire la temperaturi de 37 până la 40 de grade Celsius. Orice termometru arată însă că la soare, pe stradă, acolo pe unde merg de altfel oamenii, sunt uneori 50 de grade. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, recunoaşte că este posibil ca la o temperatură anunţată de ANM de 40 de grade Celsius, în zonele intens circulate din marile oraşe temperaturile la sol să fie chiar şi 60 de grade. Diferenţa dintre ceea ce anunţă meteorologii şi rezultatele unor măsurători simple are la bază condiţiile pe care ANM este obligată să le îndeplinească.

Ca parte a organizaţiei mondiale de meteorologie, Administraţia de Meteorologie se supune standardelor unice pentru toate instituţiile membre, care prevăd ca temperatura să fie luată la umbră, la o înălţime de doi metri de la teren care, la rândul său, să fie acoperit cu iarbă, spune Ion Sandu.

Ori în aceste condiţii, măsurătorile făcute de ANM vor avea întotdeauna rezultate diferite faţă de cele realizate în centrul oraşului.

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a anunţat deschiderea unor linii telefonice pentru toţi cei care au nevoie de asistenţă şi nu se pot deplasa pentru a-şi cumpăra apă, hrană sau medicamente.

Sectorul 3: TEL - 9854
Sectorul 4: TEL - 0800 800 440
Sectorul 5: TEL - 313 67 68
Sectorul 6: TEL 00 800 800 600
Instituţia Prefectului: TEL - 313 24 76

Citiţi şi: Canicula a făcut 2 victime

Ce trebuie să facem să ne păzim de caniculă

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close