Antena 3 CNN Actualitate Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend

Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend

S-a răcit vremea în toată țara și în majoritatea regiunilor sunt ploi sau chiar ninsori. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo actualizată.

anm prognoza meteo vremea in romania vremea in wekend bucuresti
Răcire bruscă a vremii în România | Cum arată prognoza meteo pentru acest weekend Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    23 Feb 2023   •   18:24

"Într-adevăr, este un episod scurt. Vorbim de o răcire, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele se vor apropia în general, de normele specifice datei din calendar.

Vorbim și de minime în următoarele două dimineți, cuprinse între - 4 până la 6 grade, ploi în Crișana, în Maramureș, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, cantități de peste 20-30 de litri pe metrul pătrat.  și intensificări ale vântului mai ales pe creste de peste 80-90km/h.

În restul zonelor viteze de 45-55km/h însă începând din 25 februarie, de sâmbătă, iată, la acest sfârșit de săptămână, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă.

Este posibil să consemnăm valori de 19-20 grade în zona de sud-est a țării. Vorbim, de asemenea, în continuare și la sfârșitul săptămânii, de cantități de precipitații, mai ales în zona montană, dar și în partea de nord a țării, de peste 25-30 de litri pe metrul pătrat. 

În Capitală, sâmbătă și duminică, o vreme deosebit de caldă, maxime de 17°C, valoare cu peste 10° peste ceea ce ar fi normal la această dată să ne bucurăm de acest weekend. Așadar, vin temperaturi de primăvară", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea in romania
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close