"Într-adevăr, așteptăm o creștere a temperaturilor pe parcursul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că de marți miercuri, posibil temperaturi maxime de până la 12-14° deci temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la început de decembrie.
Însă până atunci avem câteva zile cu un aspect al vremii mai închis, sigur și cu acest strat de zăpadă proaspăt de pus, care va mai persista mai ales pe partea de est a teritoriului. Un aspect mai de iarnă al vremii.
ANM, atenționare de ceață şi polei în România
Ceea ce trebuie să ne atrag atenția în mod deosebit pentru la noapte și mâine și chiar și poimâine este prezența ceții în zonele joase, o ceață care poate persista inclusiv către pe timpul zilei și poate fi asociată cu precipitații mixte care să favorizeze formarea de polei.
Pe de altă parte, unele intensificări ale vântului mai sunt de așteptat în Dobrogea. Mâine viteză de 40-50km/h ceea ce va contribui la senzația de rece. Ca temperaturi la noapte negative în toată țara, -8 - 0° valorile cele mai coborâte în zonele detensionare din estul Transilvaniei, dar și în Moldova.
Mâine maxime care vor porni tot de la valori negative, în jur de -2° în aceleași zone, dar vor ajunge la 6-7° pe partea de vest și de sud a teritoriului, probabil mai înspre zona deluroasă, care va beneficia de un cer mai degajat.
ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea de Crăciun
Este posibil, conform materialelor pe care le avem acum, ca înspre perioada sărbătorilor circulația aerului să devină mai activă și să avem, poate înainte de Crăciun sau chiar în zilele de Crăciun, un episod cu vreme mai rece și cu precipitații mai importante și apoi, din nou un episod de încălzire a vremii. Este cam devreme pentru o prognoză detaliată, dar acest semnal ne arată probabilitatea ca, cel puțin în zonele de munte, sfârșitul de an să fie unu cu strat de zăpadă", a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.