Antena 3 CNN Actualitate ANL construieşte vile la preţuri de nimic pentru demnitari

ANL construieşte vile la preţuri de nimic pentru demnitari

ANL construieşte vile la preţuri de nimic pentru demnitari
16 Iul 2007   •   09:00

ANL construieşte în Bucureşti vile şi apartamente pentru miniştri, secretari de stat şi consilieri ministeriali, la preţuri cu mult mai mici decât cele ale pieţei. Lista beneficiarilor este însă secretă. Construcţia cartierului de vile a început în toamna anului trecut, pe strada Valea Oltului, din Sectorul 6. Este un proiect de 134 de vile, situate pe două parcele diferite. Pe unul dintre terenuri se construiesc 90 de case cu câte trei camere, iar pe un alt teren se ridică 44 de vile cu etaj, a câte patru camere. Acestea din urmă sunt în prag de finalizare şi vor fi date în folosinţă în scurt timp.

Şantierul arată însă ca o fortăreaţă: perimetrul este încercuit cu gard, iar angajaţii unei firme de securitate nu permit nimănui să intre pe şantier. Există însă o explicaţie pentru această secretomanie, susţin jurnaliştii de la ?Cotidianul?: multe dintre case sunt destinate demnitarilor care nu îndeplinesc criteriile impuse de ANL oamenilor simpli.

Unul dintre viitorii beneficiari ai unei vile de patru camere este ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, care - atrag atenţia jurnaliştii - nu îndeplineşte nici unul dintre aceste criterii. În plus, pentru cei aproape 220 de metri pătraţi de suprafaţă construită, ministrul va plăti circa 106.000 de euro.

Un alt proiect al ANL este cel din Şoseaua Virtuţii, tot în sectorul 6, unde se construiesc 101 apartamente. Şi aici există beneficiari care nu îndeplinesc criteriile de departajare. Unul dintre ei este Lukacs Vilmos, preşedinte-director general al Companiei Naţionale de Investiţii, care a plătit pentru acest apartament puţin peste 32.000 de euro.

Jurnaliştii susţin că au făcut toate demersurile legale pentru a intra în posesia listei cu toţi beneficiarii ANL, atât cei 134 de proprietari de vile, cât şi ceilalţi 101 proprietari de apartamente, dar s-au izbit de refuzul categoric al directorului general al ANL şi al ministrului Laszlo Borbely, în subordinea căruia se află Agenţia.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close