Antena 3 CNN Actualitate ANI cere verificarea lui Radu Mazăre pentru conflict de interese

ANI cere verificarea lui Radu Mazăre pentru conflict de interese

ANI cere verificarea lui Radu Mazăre pentru conflict de interese
26 Noi 2009   •   10:11

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere verificarea primarului Constanţei, Radu Mazăre, cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Agenţia s-a sesizat din oficiu, în urma unor articole apărute în presă. Potrivit acestora, Radu Mazăre ar fi încălcat dispoziţiile legale referitoare la conflictul de interese.

La începutul lunii august, ANI a constatat că Radu Mazăre a fost în incompatibilitate în perioada 23 aprilie - 6 noiembrie 2003, pentru că, pe lângă funcţia de primar al municipiului Constanţa a deţinut şi exercitat concomitent şi calitatea de administrator al S.C. Nisipuri SA. Potrivit unui rechizitoriu al procurilor DNA, primarul social-democrat este acţionar majoritar la această firmă, controlând 99% din acţiunile societăţii şi este subiectul unui alt dosar în care Mazăre este acuzat, împreună cu alte 35 de persoane, de retrocedarea ilegală a unor terenuri în valoare de 114 milioane de euro.

Edilul social-democrat a reacţionat însă furibund la acuzaţiile ANI, invocând o eroare a funcţionarilor Registrului Comerţului (ONRC) care ar fi greşit, trecându-l ca administrator pe el şi nu pe fratele său, Mihai Mazăre, cum ar fi fost normal.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Radu Mazare ANI
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close