Antena 3 CNN Actualitate ANI cere confiscarea a 4 milioane de euro din averea fostului senator PSD Brădişteanu

ANI cere confiscarea a 4 milioane de euro din averea fostului senator PSD Brădişteanu

ANI cere confiscarea a 4 milioane de euro din averea fostului senator PSD Brădişteanu
15 Sep 2008   •   11:02

Agenţia Naţională de Integritate a cerut instanţei luni confiscarea a 4 milioane de euro din averea medicului Şerban Brădişteanu, bani pe care acesta i-ar fi obţinut în perioada 2000-2004, în care a aactivat în Parlamentul României, ca senator PSD. Este prima acţiune în instanţă a reprezentanţilor ANI, care ar trebui să verifice averile demnitarilor. Agenţia Naţională de Integritate a fost sesizată de către Curtea de Apel Bucureşti (care a început iniţial procedura de confiscare a sumelor de 3.595.333 de euro şi de 500.000 de dolari) în baza Legii 144/2007.

Din verificarea declaraţiilor de avere ale lui Brădişteanu, precum şi a documentelor referitoare la averea acestuia, ?s-a constatat s-a constatat o diferenţă vădită, nejustificată, între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză" potrivit ANI.

Inspectorii ANI au mai constatat şi conflictul de interese în ceea ce priveşte achiziţionarea unor echipamente medicale, în cadrul unei licitaţii al cărei preşedinte era chiar fostul senator PSD. Agenţia Naţională de Integritate solicită instanţei constatarea nulităţii absolute, anularea contractului de achiziţie în valoare de 11.385.889, 58 de euro şi a beneficiilor patrimoniale rezultate în urma încheierii acestuia.



Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close