Antena 3 CNN Actualitate Angajatul unei primării din Gorj a făcut credite ilegale în numele a zeci de colegi şi localnici

Angajatul unei primării din Gorj a făcut credite ilegale în numele a zeci de colegi şi localnici

ager.jpg
Foto: Agerpres
16 Sep 2015   •   10:41

Un angajat al Primăriei din Bălăneşti, judeţul Gorj, a făcut credite în numele colegilor şi a locanicilor fără ca ei să ştie. Aproape 20 de oameni au aflat că sunt datori la un CAR abia când acasă le-au venit somaţiile de plată.

Funcţionarului de la taxe şi impozite lua aceste împrumuturi de ani de zile, însă nimeni nu şi-a dat seama până acum.

De fiecare dată, angajatul primăriei achita creditele pe care le făcea în numele altora. Acum, n-a mai avut bani pentru a-i pune la loc, iar somaţiile trimise acasă cetăţenilor l-au dat de gol.

Ion Motorga are 50 de ani şi lucrează în Primăria Bălăneşti din anul 2009. Până atunci a ocupat funcţia de şef al Poliţiei din Turceni şi ofiţer la Poliţia Economică din IJP Gorj. 10 din cei 20 de cetăţeni în numele cărora a luat credite îi sînt colegi de serviciu.

În sat, oamenii sunt şocaţi de fapta funcţionarului.

Poliţia a demarat o anchetă, iar colegii din primărie au început demersurile pentru a-i întrerupe contractul de muncă.

Prejudiciul estimat este de aproape 100.000 de lei, asta pentru că bărbatul a apucat să achite o parte din ratele luate pe numele altora. Oricum pentru fapta sa funcţionarul riscă să stea în spatele gratiilor între 6 luni şi 5 ani pentru fals şi înşelăciune.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close