Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Menarom au pichetat Prefectura Galaţi

Angajaţii Menarom au pichetat Prefectura Galaţi

Angajaţii Menarom au pichetat Prefectura Galaţi
10 Aug 2007   •   16:20

Angajaţii societăţii Menarom au pichetat vineri Prefectura Galaţi. Ei sunt revoltaţi că Guvernul nu a hotărât, în ultima şedinţă, acordarea de plăţi compensatorii celor 450 de muncitori care vor fi disponibilizaţi, după ce societatea a intrat în lichidare. Salariaţii consideră că vinovat de situaţia creată este ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Potrivit protestatarilor, acesta nu ar fi aprobat încă plata salariilor compensatorii, deşi, cu o săptămână le-ar fi promis că o va face - chiar la Galaţi.

Cei 450 de angajaţi ai societăţii Menarom urmează să fie disponibilizaţi, după ce fabrica a intrat în proces de lichidare. Aflat în urmă cu o săptămână la Galaţi, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, anunţa că a declanşat hotărârea de guvern prin care vor fi făcute plăţi compensatorii pentru angajaţii care vor rămâne fără loc de muncă, la fabrica gălăţeană.

Lucrurile s-au complicat în momentul în care firma care a pierdut licitaţia de lichidare organizată de AVAS a solicitat Curţii de Apel Galaţi anularea licitaţiei, câştigată de actualul lichidator. Liderii de sindicat cer urgentarea plăţilor compensatorii deoarece consideră că prin conflictul dintre cele două firme se stopează lichidarea, iar Menarom ar ajunge la faliment. În această situaţie, unitatea s-ar vinde la un preţ foarte mic, iar salariaţii nu vor mai primi plăţile compensatorii.

Liderii de sindicat sunt decişi să nu renunţe la cererile lor. Interesele pentru preluarea Menarom Galaţi sunt mari, pentru că societatea, situată într-o zonă centrală a oraşului, deţine pe lângă active şi clădiri şi 12 hectare de teren. Până acum, 2 firme au fost interesate de cumpărarea Menarom.

Antena 3

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close