2021 este anul protestelor fără dar și poate. Ultimele și, totodată, primele măsuri luate de Guvernul României au creat valuri de nemulțumire în rândul salariaților din sistemul public.
Pe lista protestarilor care au ieşit până acum în stradă de la începutul anului se numără şi profesori, poliţişti, pensionari civili şi militari, dar şi angajați din administrația publică centrală și locală, penitenciare, sport și finanțe.
Sariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială au ieşit din nou în stradă pentru a protesta faţă de deciziile luate de Guvern. Oamenii solicită mărirea veniturilor de bază şi sporurile de risc.
''Noi am muncit, voi ne-aţi minţit''
''Acesta este mesajul angajaţilor din Sănătate care s-au strâns aici, în faţa Ministerului Sănătăţii pentru a-şi spune nemulţumirile. Aceştia se plâng în primul rând de îngheţarea salariilor.
Angajaţii din sistemul sanitar protestează pentru mărirea veniturilor
Cer creşteri salariale pentru 35% dintre angajaţii spitalelor. De alfel, acuză autorităţile că nu au luat suficiente măsuri de protecţie, astfel încât să prevină moartea celor peste 90 de angajaţi din spitale, care au fost răpuşi de noul coronavirus. De altfel, mai acuză autorităţile că nu sunt deschise către dialog şi că i-au ignorat de fiecare dată. Sindicaliştii de la Organizaţia Solidaritatea SANITAS se vor strânge şi în Piaţa Victoriei, dar vor ajunge şi la sediile PNL şi USR. Sperăm ca în cele din urmă, angajaţii din Sănătate să ajungă la o înţelegere cu autorităţile şi astfel de proteste să fie evitate'', a transmis Cristina Ştefan, reporter Antena 3.
După nenumărate solicitări ale Federației SANITAS din România, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.
Aceasta urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.